Cum se face dreptate pentru ouă, găini și miere

De: Carmen Ulian / 23.06.2014, 16:45
Cum se face dreptate pentru ouă, găini și miere
Un judecător din Rădăuți a fost reținut de procurorii anticorupție după ce ar fi luat mită produse alimentare, și nu numai, pentru rezolvarea unor cazuri.

Judecătorul Bogdan Bărbuță, de la Judecătoria Rădăuți, a fost reținut, duminică seară, de procurorii anticorupție, după ce ar fi pronunțat, în mod nelegal, 69 de hotărâri judecătoreși prin care i-a recunoscut unui om de afaceri dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 41,59 de hectare.

Conform ordonanței de reținere, între 22 martie 2005 – 18 octombrie 2005, judecătorul de la Judecătoria Rădăuți, a pronunțat, ajutat de un om de afaceri, un număr de 69 de hotărâri judecătorești, în mod nelegal.

„Prin aceste hotărâri, respectivului om de afaceri i s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 41,59 de hectare, pe care omul de afaceri a înstrăinat-o ulterior, obținând un profit de aproximativ 4.000.000 de lei. Suprafața respectivă era inițial împărțită în parcele, terenurile fiind supuse regimului de publicitate reală imobiliară, respectiv, regimul de Carte funciară, situație specifică nordului Bucovinei”, arată DNA.

Pentru soluționarea altor cazuri, judecătorul Bărbuță a fost de acord să primească drept mită bani, ouă, găini, carne de porc, miere, ciocolată, băuturi alcoolice, etc.

Citește mai multe detalii despre cazul judecătorului Bogdan Bărbuță, pe Mediafax.ro