Cum se imparte puterea

Apropo.ro / 19.12.2001, 09:00
Cum se imparte puterea
În jurul campioanei Silcotub Zalau si a vicecampioanei Oltchim se învîrte handbalul feminin românesc, cele doua formatii facînd legea în acest sport La analiza rezultatelor echipei nationale feminine ce a avut loc luni în sala de sedinte a hotelului "Sport" din Bucuresti, antrenorii

În jurul campioanei Silcotub Zalau si a vicecampioanei Oltchim se învîrte handbalul feminin românesc, cele doua formatii facînd legea în acest sport

La analiza rezultatelor echipei nationale feminine ce a avut loc luni în sala de sedinte a hotelului „Sport” din Bucuresti, antrenorii echipelor din Liga Nationala si-au propus sa nu mai ascunda nimic din ceea ce se întîmpla în acest sport. Astfel s-a ajuns ca antrenorul campioanei României, Gheorghe Tadici, sa recunoasca faptul ca si în handbal exista partide strategice.

„Trebuie sa schimbam sistemul competitional ca sa eliminam jocurile de culise”, a fost auzit spunînd antrenorul campioanei României. El a fost sustinut de tehnicianul Rapidului, Vasile Margulescu, care a afirmat ca „în Liga Nationala sînt gasti” si ca „recunosc, si eu sînt un gascar!”.

Spre deosebire de fotbal, în handbal nu echipele mari sînt cele care au nevoie de cele mici pentru a cîstiga titlul national, ci invers. Pentru a se simti protejate, Deva, Brasovul, Constanta sau Sebesul se aciueaza sub aripa protectoare a celor doua mari forte din handbalul românesc.

Zalaul încearca sa cîstige toate punctele în fata protejatelor echipei vîlcene si invers, calea esalonului doi luînd-o, de cele mai multe ori, formatiile neutre, care penduleaza însa între cei doi „titani” în functie de interese. Echipa pregatita de Gheorghe Tadici are, din cîte se pare, la momentul actual, mai multi simpatizanti decît cea condusa de Mariana Tîrca.

Vîlcea a pierdut fata de ultimele sezoane, doi „adepti”: Rulmentul Brasov, care a migrat spre Zalau, si Fibrex Savinesti, echipa care s-a desfiintat din cauza problemelor financiare. În cele 11 jocuri disputate în acest sezon, Zalaul a pierdut doua partide, cea directa cu Oltchim si o alta în fata Hidrotehnicii Constanta, echipa care face parte din tabara Oltchimului. Si vîlcencele au fost învinse într-un joc, tocmai în fata unei formatii din „cooperativa” Zalaului, Selmont Baia Mare.

Faptul ca Silcotubul are mai multi prieteni o demonstreaza si ultimele alegeri ale Consiliului de Administratie al federatiei. La sectiunea vicepresedinte, la feminin, s-au înscris reprezentantii celor doua echipe rivale: antrenorul Gheorghe Tadici si presedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu. Primul a cîstigat net disputa, desi ultimul ocupase aceasta functie pîna în momentul noilor alegeri.
Sursa:www.prosport.ro