Cum se încarcă nota de plată la terasele din Centrul Vechi

Apropo.ro / 13.08.2013, 11:00
Cum se încarcă nota de plată la terasele din Centrul Vechi
Un moment de neatenție te poate costa scump la nota de plată, spre bucuria chelnerilor de la terasele și restaurantele din Centrul Vechi al Capitalei. Află cum se face asta...

Clienții care aleg să își petreacă timpul liber stând la terasele din Centrul Vechi al Capitalei pot fi păcăliți cu 10 lei la o comandă de 100 de lei, dat fiind că unii comercianți mizează pe neatenția lor pentru a-și spori încasările.

O terasă de pe strada Covaci din București este unul dintre exemple. O consumație de cinci băuturi de vodcă cu suc de merișoare și un Aperol Spritz costă, potrivit meniului localului, 91 de lei (5 x 15 lei + 1 x 16 lei). Totuși, în momentul primirii notei de plată, clienții neatenți se pot păcăli cu șapte lei, deoarece totalul calculat este de 98 de lei (5 x 16 lei + 1 x 18 lei).

Întrebat de ce procedează astfel, managerul terasei susține că meniurile au fost înnoite recent, iar prețurile afișate nu coincid cu cele din casa de marcat. El admite că nu a mai primit reclamații în această privință, dovadă că puțini clienți sunt atenți la diferențele de preț dintre meniu și nota de plată.

Citește mai multe detalii despre cum se încarcă nota de plată la terasele din Centrul Vechi, pe businessmagazin.ro