Cum se leagă o prietenie adevărată

De: Carmen Ulian / 23.11.2014, 16:00
Cum se leagă o prietenie adevărată
Un studiu efectuat în Marea britanie arată o prietenie adevărată între două persoane se leagă după o relație de aproape trei ani. Relația nu este completă fără...

Prietenia adevărată se leagă între două persoane după o relație de circa trei ani și are nevoie de cel puțin opt convorbiri telefonice și două întâlniri față în față lunar, potrivit unui studiu efectuat în Marea Britanie.

Un studiu efectuat pe 2.000 de persoane din Marea Britanie privind impactul rețelelor de socializare online asupra relațiilor interpersonale din viața reală a ajuns la concluzia că statutul de „cel mai bun prieten” este acordat cuiva după o relație de cel puțin trei ani, implicând cel puțin opt convorbiri telefonice și două întâlniri lunare.

Cercetarea a mai arătat că pentru a fi considerați prieteni reali, spre deosebire de „prieteni online”, este nevoie ca oamenii să aibă experiențe comune, să își petreacă vacanțele împreună și să participe la evenimente sociale cum ar fi nunți, botezuri, petreceri. De asemenea, este necesar ca prietenii reali să aibă experiențe de viață asemănătoare, cum ar fi aducerea pe lume a unui copil. Prietenii ar trebui să știe lucruri unii despre ceilalți, spre exemplu care este felul preferat de mâncare și cine a fost prima dragoste a acestora.

Citește mai multe detalii despre ce presupune o prietenie adevărată, pe Mediafax