Cum se livra un computer în anul 1957

De: Carmen Ulian / 28.01.2015, 16:00
Privind imaginile realizezi cât de mult a trecut de la apariția calculatorului, cum arătau ele la începuturi și cum sunt astăzi, în epoca modernă.

Imaginile alăturate ne prezintă modul în care era transportat un computer Elliott 405 în orașul Norwich din Regatul Unit. Era nevoie de o mână zdravănă de oameni și un camion pentru a-l putea transporta. Elliott 405 a fost primul calculator al municipalității britanice.

Acesta era, de fapt, numai jumătate din cât însemna computerul, pe atunci considerat tehnologie avansată. Acesta era transportat la Trezorerie, un alt loc important din oraș.

Consilul l-a contactat pe Elliott în 1955 pentru un astfel de aparat, iar acesta a avut nevoie de circa doi ani pentru a construi și livra produsul său. A fost gata în aprilie 1957.

Elliott Brothers Ltd a fost una dintre primele companii de calculatoare ale anilor 50-60 din Regatul Unit, fondată inițial de William Elliott în Londra, prin 1804. Acesta folosea mașinăria pentru a colecta date și combina programe. Ce a făcut el este numai o fracțiune din ceea ce avem astăzi.

În 1966 compania a produs primul design de circuit integral la fabrica din Glenrothes, Scoția, iar mai târziu a urmat un semiconductor MOS în laboratorul de cercetare.

Cele mai recente device-uri sunt cu mult mai puternice față de cele din timpurile de odinioară, pot transporta o mai mare colecție de date, dar câteodată nu strică să mai aruncâm câte un ochi peste ceea ce a fost cândva.

În 1957 un program de televiziune s-a dedicat acestui calculator și prezentării sale publicului larg.