Cum se pictează cu vin (Poze)

Apropo.ro / 22.03.2012, 15:00
Iată cum aflăm că vinul nu este folosit doar pentru a ne înveseli la masă sau în scop terapeutic, ci și în artă.

Cinci artiști au reușit să uimească prin talentul și imaginația lor bogată. Probabil că, în timp ce savurau un pahar cu vin să prindă culoare în obraji unul dintre pahare s-a vărsat pe masă, iar pata rezultată a fost observată ca reprezentând ceva remarcabil.

GALERIE FOTO

Cum se pictează cu vin - Christina LoCascio

Poza: Christina LoCascio

La acest tip de pictură se folosește, îndeosebi, vin roșu, se observă mai bine pe pânză.

Christina LoCascio face acest lucru din 2002. Pentru pictură ea folosește diverse soiuri de struguri. Câteva dintre tablourile ei sunt reprezentative pentru zonele din care provin strugurii, adică materia ei de bază.

Pentru a da o notă mai importantă lucrărilor sale, Christina obișnuiește să picteze lucruri care au ceva în comun cu „vopselurile” ei, tocmai pentru a te trimite cu gândul la vin.

Alături de Christina mai pictează cu vin și Nelva Richardson, Philippe Dufrenoy, Elisabeth Seguin și Elisabetta Rogai.

Elisabetta Rogai

Elisabetta Rogai – cu făină și vin

Nelva Richardson adoră arta tradițională. A început să picteze cu vin în timpul unei vacanțe în Italia. Prima dată a început cu vederi către prieteni, pentru ca mai apoi să treacă la pânză.

Astăzi, tablourile ei sunt expuse spre vânzare în vinacotecile din Valea Napa și Sonoma.

Nelva Richardson

Nelva Richardson

Philippe Dufrenoy are 56 de ani și s-a apucat de pictura cu vin relativ recent. A pierdut slujba de inginer din Bordeaux, iar când totul credea că nu mai are rost. Aflat într-o cafenea pentru a se gândi la viitorul său, Philippe a înmuiat pensula în paharul cu vin și a început să schițeze usor pe carnetul său. Din acel moment a realizat că trebuie să dezvolte mai mult noua tehnică.

Tablourile sale prezintă castele și vinacoteci din regiunea Bordeaux.

Philippe Dufrenoy

Philippe Dufrenoy

Elisabeth Seguin are 75 de ani si pictează cu vin de 10 ani. Este fostă profesoară de economie care a învățat „să piardă timpul” ajutată de artă. Pune deoparte depozitele de pe fundul sticlei de vin, le lasă la uscat în soare, pentru ca mai apoi să le transfere pe pânză.

Elisabeth Seguin

Elisabeth Seguin

Elisabetta Rogai este o artistă florentina. I s-a părut bizar să folosească alcoolul pentru a picta. După mai multe încercări, Seguin a reușit să redea viață picturilor sale folosind făina și vinul.