Cum se radiaza masina?

Apropo.ro / 14.02.2002, 12:10
Cum se radiaza masina?
In momentul cand ti-ai vandut masina sau doresti sa o scoti din circulatie trebuie ca imediat sa o si radiezi. Adica sa o scoti de pe numele tau. Iata care sunt pasii acestei operatii: In cazul schimbarii proprietarului, ai nevoie de urmatoarele acte: cartea de identitate; fisa de


In momentul cand ti-ai vandut masina sau doresti sa o scoti din circulatie trebuie ca imediat sa o si radiezi. Adica sa o scoti de pe numele tau. Iata care sunt pasii acestei operatii:

In cazul schimbarii proprietarului, ai nevoie de urmatoarele acte: cartea de identitate; fisa de inmatriculare, pe care trebuie sa fie aplicata viza Administratiei Financiare; contractul de vanzare-cumparare, precum si cele trei certificate de radiere; certificatul de inmatriculare unde fostul proprietar va mentiona instrainat la data de … catre… si pe care va semna; placile cu numerele de inmatriculare.

La schimbarea domiciliului (sediului) in alt judet iti sunt necesare urmatoarele acte: cartea de identitate; fisa de inmatriculare; certificatul de inmatriculare; cererea pentru radiere si doua certificate de radiere; placile cu numerele de inmatriculare.

Daca vrei sa o scoti definitiv din tara vor fi prezentate urmatoarele acte: cartea de identitate; fisa de inmatriculare; certificatul de inmatriculare; placile cu numere.

In cazul in care autovehiculul a devenit impropriu circulatiei pe drumurile publice: cartea de identitate; dovada care atesta dezmembrarea autovehiculului; certificatul de inmatriculare; placile cu numerele de inmatriculare.

Cand schimbi caroseria: cartea de identitate; copie dupa actul de proprietate; actul de predare la R.E.M.A.T. a vechii caroserii sau declaratia notariala; certificatul de inmatriculare; cererea pentru radiere; placile cu numere de inmatriculare.

Daca vrei sa scoti masina din circulatie trebuie sa prezinti urmatoarele documente: cerere pentru radiere; cartea de identitate; fisa de inmatriculare; dovada faptului ca detii spatiul propriu corespunzator pentru parcarea autovehiculului radiat; certificatul de inmatriculare; placile cu numere de inmatriculare.

Mirel Mircea

Tags: