Cum se sărbătorește Ziua Copilului în București!

Apropo.ro / 01.06.2013, 12:00
Cum se sărbătorește Ziua Copilului în București!
O expoziție de baloane pictate de copii și părinți, o primă ediție a Jocurilor Olimpitice, spectacole de teatru, expoziții și ateliere în muzee, concerte în parcuri, la Operă, dar și în centre comerciale vor însufleți Capitala începând de vineri, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Astfel, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 19.00, programe dedicate copilăriei. Muzeul propune ateliere interactive pentru copii și părinți, expoziții, grădinărit, dar și piese de teatru și numere de magie.

De asemenea, Muzeul Național al Țăranului Român îi așteaptă pe cei mici sâmbătă, în curtea instituției, între orele 10.00 și 18.00, la un mic târg de jucării făcute de artiști și studenți.

Totodată, va fi pusă în scenă o piesă de animație, „File de poveste”, cu trupa de copii a atelierului de teatru de la Muzeul Țăranului, reprezentația fiind o combinație între păpuși, actorie și teatru de umbre.

Tot de Ziua Copilului va fi organizat un atelier de confecționat manual hârtie, unul de cusut păpuși, cursuri de pictură și un concurs de tir cu arcul în curtea muzeului. Clubul Țăranului a pregătit de 1 Iunie un festival ca-n povești, intitulat „Țara Copiilor”, unde cei mici vor putea lua parte la ateliere de creativitate, dar și la târguri, cursuri de meștesuguri tradiționale și jocuri ca odinioară.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro!