Cum se spală cămășile bărbătești

Apropo.ro / 19.04.2021, 18:08
Cum se spală cămășile bărbătești

Cămășile sunt făcute pentru a fi purtate, nu adorate. Aceasta înseamnă că se murdăresc. Cu toate acestea, cu o îngrijire adecvată, o cămașă de înaltă calitate poate rezista câțiva ani și poate continua să arate grozav.

În acest articol, vă vom prezenta cele mai populare metode de spălare și vom detalia cum puteți să vă păstrați cămășile arătând grozav pentru anii următori.

1. Duceți-o la curățătorie

Spălarea și presarea este modalitatea „normală” de a curăța aceste cămăși de bărbați,

atunci când le duceți la curățătorie. (Nu vă lăsați prea încurcați de acest lucru. Chiar dacă vă duceți cămașa la „curățătoria chimică”, cel mai probabil se spală și presează, cu excepția cazului în care le cereți în mod expres să se curețe chimic). Aceasta este prima noastră alegere. Această metodă de curățare este relativ ieftină și ușoară și păstrează cămășile arătând grozav. Iată ce implică procesul:

  • Se spală cămașa într-o mașină de spălat normală, folosind apă și detergent.
  • Îndepărtează cea mai mare parte a apei din cămașă cu ciclul de centrifugare din mașina de spălat.
  • Trag cămașa umedă pe o presă industrială care se închide peste cămașă și, simultan, călcă hainele în timp ce îndepărtează toată umezeala.

 Pro: Convenabil, (relativ) ieftin.

Contra: Unele produse de curățat vor fi prea dure pentru cămăși. Presa poate provoca daune nasturilor. În cele din urmă, în procesul de aducere a cămășilor de la curățătorie în dulapurile dvs., gulerele vor fi adesea îndoite într-un fel, fiind nevoie de o călcare suplimentară, pentru un aspect optim.

2. Spălați-vă singuri cămașa acasă

Dacă nu aveți încredere în curățătoria dvs. sau dacă doriți doar un pic mai mult control asupra modului în care vă sunt spălate cămășile, vă recomandăm să vă spălați cămășile acasă. Ne place foarte mult această opțiune, dar pentru a face acest lucru în mod corespunzător este nevoie de puțin timp și grijă din partea dvs. Urmați acești pași pentru rezultate optime:

  • Începeți prin a pregăti cămașă. Desfaceți toți nasturii, inclusiv manșetele și orice nasturi ai gulerului. Îndepărtați orice accesoriu de guler, dacă există, și puneți-l într-un loc sigur.
  • Tratați în prealabil orice pată, aplicând cu atenție puțin detergent pe ele sau mai bine curățați-le cu un creion de îndepărtare a petelor.
  • Configurați mașina de spălat: pentru a reduce la minimum uzura unei cămăși de bărbați fine sau ușoare, utilizați ciclul delicat. Dacă cămașa este confecționată dintr-o țesătură mai grea sau este deosebit de murdară, puteți opta pentru ciclul normal. Alburile și culorile deschise pot fi spălate cu apă fierbinte. Cămășile de culoare închisă pe care nu doriți să le estompați trebuie spălate cu apă rece. Aveți grijă să nu includeți alte articole de rufe cu culori îndrăznețe, care s-ar putea transfera în cămăși.
  • Folosiți un detergent de înaltă calitate, adecvat culorii cămășii. Asigurați-vă că nu utilizați detergenți pe bază de clor, deoarece acestea vor provoca decolorarea multor țesături de cămașă.
  • Spălați cămășile în mașina de spălat, apoi lăsați ciclul de centrifugare să smulgă cea mai mare parte a apei din îmbrăcăminte.
  • Cămășile vor fi strâns strânse în mașina de spălat, așa că veți dori să le îndepărtați imediat înainte ca aceste cute intense să se usuce. Agățați cămășile sau așezați-le astfel încât să poată fi uscate la aer. Aveți grijă la agățarea cămășilor pe un cuier ascuțit, deoarece acest lucru poate distorsiona țesătura sau lăsa un semn pe cămașă.
  • Călcați cămășile. Nu trebuie să așteptați ca acestea să fie complet uscate pentru a începe acest pas, dar acestea ar trebui să fie în cea mai mare parte uscate.

Pro: Vă oferă cel mai mare control pentru a trata cu atenție petele, proteja nasturii și gulerele.

Contra: necesită timp și atenție.

Este bine să uscați cămășile în uscător?

Vă recomandăm să evitați uscătorul și să lăsați cămașa să se usuce pe un cuier, deși (în funcție de mărimea casei dvs.) acest lucru nu este întotdeauna practic. Dacă trebuie să puneți cămașa într-un uscător, evitați căldura ridicată. Folosiți uscătorul pentru a scoate cea mai mare parte a umezelii și apoi călcați imediat cămașa pentru a îndepărta restul de umiditate și orice cute, în același timp. Dacă vă uscați cămășile complet în uscător, veți observa că sunt ceva mai greu de călcat și probabil că se vor micșora puțin.

3. „Curățați uscat” la curățătorie

Deși nu recomandăm cu adevărat să vă duceți cămășile din bumbac la o curățătorie chimică, unora le place să-și ducă cămășile și să le curățe la uscat. În timp ce această metodă de curățare cu siguranță nu va deteriora cămașa, aceasta are unele dezavantaje.

Primul este că poate fi scump. Un altul este că petele solubile în apă, cum ar fi transpirația, nu sunt eliminate. Solvenții de curățare chimică conțin foarte puțină sau deloc apă, astfel încât murdăria pe bază de transpirație poate fi lăsată neatinsă. Spălarea cămășilor în apă este mai bună pentru îndepărtarea murdăriei solubile în apă și a petelor din transpirație. Acestea fiind spuse, dacă cămașa dvs. are o pată pe bază de ulei, este posibil să aveți mai mult noroc să o curățați la o curățătorie chimică decât într-o mașină de spălat.

Pro: Convenabil. Minimizează uzura cămășilor. Îndepărtează petele pe bază de ulei.

Contra: nu va elimina întotdeauna murdăria sau petele solubile în apă. Scump. Cămășile sunt la mila unui curățător de cămăși potențial abuziv.