Cum se toarna berea in pahar? Ne spune campioana Nicoleta Tanase

Apropo.ro / 08.11.2010, 17:30
Cum se toarna berea in pahar? Ne spune campioana Nicoleta Tanase
Nicoleta Tanase, la cei 22 de ani ai sai, face parte din cei mai buni cinci barmani din lume la turnarea perfecta a berii!

Nicoleta Tanase a fost aleasa printre cei mai buni cinci
barmani din
lume
la turnarea perfecta a berii, in cadrul competitiei
internationale Stella Artois World Draught Masters, ce a avut loc
saptamana trecuta la Londra.

Competitia internationala Stella Artois World Draught Masters,
singurul concurs de talie mondiala de servire a
berii
adresat barmanilor profesionisti, i-a reunit, saptamana
trecuta, pe cei mai talentati 25 de barmani ai lumii, in barul Old
Billingsgate de la Londra. Romania a fost reprezentata de Nicoleta
Tanase, de la barul White Horse din Bucuresti, castigatoarea fazei
nationale a competitiei. Nicoleta a terminat concursul pe
locul al cincilea
, clasandu-se dupa reprezentantii
Statelor Unite ale Americii, Australiei, Belgiei si Canadei.

Iata pasii pe care Nicoleta trebuie sa ii urmeze:

1. Purificarea: se spala si se analizeaza
paharul;

2. Sacrificiul: prima picatura de pe draft va
fi lasata sa curga pe jos;

3. Alchimia: se introduce paharul sub cep, la
un unghi de 45 de grade, fara a atinge teava;

4. Coroana de spuma: se coboara usor paharul
pentru ca spuma sa se formeze natural si sa aiba o consistenta
placuta;

bere

Spuma se taie cu un cutit pentru a ramane
cremoasa

5. Mutarea: cepul se inchide dupa ce ai mutat
paharul pentru ca ultimele picaturi de bere sa nu iti strice
densitatea spumei;

6. Taierea: se taie spuma cu un cutit astfel
incat sa ramana cat mai cremoasa;

7. Judecata: se masoara spuma cu doua
degete;

8. Spalarea: se spala din nou paharul pentru a
indeparta spuma ce a curs pe langa;

9. Ofranda: iti aranjezi pe tava tot, cu
biscuite si cu camasuta pe piciorul paharului si servesti
intotdeauna cu logo-ul spre client. Fiecare pahar se apuca de gat,
fara sa lasi amprente.

„Trebuie sa il tii intr-un anumit fel, sa il ridici, sa ii
acorzi atentie. Servirea se face zambind, sa arati ca iti place
ceea ce faci”, spune Nicoleta.

Cat despre planurile ei de viitor, Nicoleta marturiseste: „Nu e
o meserie pentru viitor, asta o faci cat esti tanar. Nu stiu ce sa
o fac mai incolo, voi cauta ceva care sa ma reprezinte. Deocamdata
ma regasesc in meseria asta insa sunt constienta ca nu o pot face
pentru tot restul vietii”.