Cum slabim dupa sarcina!?

Apropo.ro / 27.02.2009, 00:00
Este adevarat ca a pierde in greutate dupa o sarcina nu este cel mai usor lucru, dar nici imposibil.

Tocmai ai avut primul copil!

Totul este minunat, numai tu nu… kilogramele acumulate in timpul sarcinii nu te incanta deloc.

Oricat de fericita ai fi in urma nasterii, felul in care arati nu iti este indiferent, mai ales daca aspectul fizic ocupa un loc important pentru tine.

Nu trebuie sa intri in panica sau sa faci o tragedie din asta.

Este adevarat ca a pierde in greutate dupa o sarcina nu este cel mai usor lucru, dar nici imposibil.

Pentru a slabi dupa nastere este suficient sa adoptati un regim alimentar sanatos si echilibrat, respectand cateva dintre recomandarile specialistilor.

Avand in vedere ca nu am trecut prin aceasta experienta, am incercat sa ma informez, sa vad la ce au apelat cele care s-au confruntat cu asa ceva si cat de eficiente au fost metodele adoptate.

Mihaela Radulescu si Nicoleta Luciu mi se par modele demne de urmat in acest sens. E adevarat ca acestea dispun si de mijloace financiare, dar cu putin efort se poate ajunge la performanta lor.

Nicoleta Luciu

Nicoleta Luciu

Cu toate ca a incercat sa manance sanatos, Nicoleta Luciu a acumulat peste 35 de kilograme in timpul sarcinii. Obisnuita cu imagine de sex-simbol, bruneta a declarat razboi kilogramelor.

Fostul iepuras Playboy si-a recapatat imaginea de bomba sexy la numai o luna si jumatate de cand a devenit mamica.

Nicoleta a slabit 30 de kilograme apeland la un regim alimentar bazat exclusiv pe apa plata, compot de mere fara zahar si supa de pui.

Nicoleta Luciu

Reteta

Supa de pui

Supa de pui trebuie sa contina urmatoarele legume: telina, ardei, gogosar, morcovi, dar niciodata cartofi, orez sau fidea. Se poate manca si rece si calda, cum va place mai mult. Evitati supa la plic.

Compot de mere

Compotul se prepara astfel: in 2 litri de apa pui 7 mere taiate cubulete sau felii si fierbi compozitia pana se inmoaie putin merele. Aceasta cantitate o bei pe tot parcursul zilei.

– fulgi de grau germinat si suplimentele nutritive esentiale, batoanele nutritive cu fibre, Fibrobar-R

-si 3 plicuri de L-Carnitin Instant pe zi, o substanta care stimuleaza arderea grasimilor si preparat cu apa are un gust placut de limonada.

Vezi ce exercitii fizice a facut Nicoleta Luciu aici!

Mihaela Radulescu

Mihaela Radulescu

In timpul sarcinii cu Ayan, Mihaela Radulescu a acumulat 32 de kilograme. Din iubire pentru fostul sot, aceasta nu a stat pe ganduri si a trecut la actiune.

Imi iubesc prea mult sotul ca sa-l pun in situatia de a se resemna in bratele unei sotii plinute si de a fi fericit in bratele unei amante perfecte„, scrie Mihaela in cartea ei.

Procesul de slabire i-a luat un an intreg, pentru ca a fost unul extrem de chibzuit: sport intensiv, dar si o dieta recomandata de un celebru medic nutritionist, Mihaela Bilic.

„In acel moment, slabitul era singurul tel al Mihaelei. A zis acum, nu maine, luni sau pe 1. Nu am chinuit-o pe Mihaela cu diete drastice, pentru ca nu am vrut sa generez frustrari.
Ea a avut in primul rand masura si era capabila sa manance doar cinci floricele de porumb sau doar un patratel de ciocolata. A slabit mancand cate putin din toate”, declarat nutritionistul Mihaelei.

Trucul alimentatiei vedetei s-a bazat insa pe oua fierte, pe care le consuma in mod regulat.

Iata ce am gasit pe forumurile de specialitate:

„Dragele mele, eu am luat 30 kg in timpul sarcinii! Inainte aveam 65 kg si 1.75 iar in ziua in care am nascut avema 1.95! Credeam ca nu o sa mai capat forme! Dar, fetita mea are 1 an si 2 luni si eu mai am de dat 5 kg jos, dar partea buna este ca din ce in ce capat forme! Si tind sa cred ca voi ajunge iarasi la 65! La nastere cred ca am pierdut 5-7 kg! Si eu am incercat diete, gimnastica…dar daca aveam timp….si nu am avut nici un succes! Partea buna in pierderea treptata a kg a fost ca m-am acceptat asa cum eram, mi-am cumparat haine ca sa nu arat ca dracu! Am facut tot posibilul sa ma fac pe mine sa ma simt bine, si sa ma plac pe mine! Surpriza! Nu dupa mult timp au inceput hainele sa joace pe mine, am slabit un numar, apoi alt numar si alt numar. si mai am un numar de dat jos (la haine)! Sfatul meu: cu grija la alimente ( fara excese) si cu buna dispozitie, somn/odihna, masaj realizat la domiciliu cu o crema hidratanta de corp sau chiar anticelulitica……si rabdare! multa rabdare!”(parinti.com)

„Eu am nascut de 3 luni si am slabit alaptand. E adevarat ca nu ma ingrasasem decat 20 kg, dar le-am dat jos imediat doar alaptand. Ai sa vezi, mai devreme sau mai tarziu o sa dai jos tot ce e in plus…ah…daca ai folosi si o burtiera care sa te stranga ar fi excelent pentru ca scapi si de burtica…”(sfatulmedicului.ro)

„Bea dimineata pe stomacul gol o cana de apa fierbinte dupa care mananca normal si nu in exces. Eu am incercat si a functionat, am fat jos 13 kilograme”

„Cred ca cel mai bine ar fi sa combinati un program de exercitii zilnice (minim 20 min/zi) cu o alimentatie din care sa excludeti zaharul, grasimile animale, faina alba si care sa fie bazata pe alimente cat mai naturale, fara E-uri (dat fiind faptul ca alaptati). Nu in ultimul rand este necesara hidratarea cu 2 litri de apa si sucuri naturale facute in casa.”

„Hai sa incep eu…am doua cezariene si trei operatii pe burta…dupa fiecare sarcina, am ramas cu ceva depuneri pe la burtica…uite ce cred eu ca ar trebui sa faci…ce m-a ajutat si pe mine…
sa incepi sa-ti faci un program zilnic de gimnastica care sa includa, abdomene, neaparat asta pentru ca vorbim de burtica si vei avea rezultate numai si numai daca te tii de el si faci zilnic…
iti mai recomand, sa nu mananci aproape de loc paine si dulciuri, macar pana ajungi la rezultatul dorit…dupa fiecare masa principala, sa bei un ceiut cat mai fierbinte face foarte bine, dizolva grasimile, deci nu se mai depun, plimbari si dans….un regim alimentar echilibrat, salate fructe, lactate slabe, gratar, pui, peste…si-n rest motivatie si vointa cu carul…fara ea…nici sa nu incepi… caci te vei opri la jumatate”(utilecopii.ro)

TU CE AI FACUT PENTRU A SCAPA DE KILOGRAMELE ACUMULATE IN TIMPUL SARCINII? COMENTEAZA AICI!

Sursa: topculturism.ro, ziare.com

Sursa Foto: flickr.com