Cum te poate ucide un joc de golf

Apropo.ro / 30.04.2012, 16:00
Cum te poate ucide un joc de golf
La prima vedere, o partidă de golf pare inofensivă, și poate solicitantă, dar când are lor pe un teren minat, lucrurile se schimbă puțin.

Un joc de golf în tabăra Bonifas din Coreea de Sud se dovedește a fi periculos de-a dreptul. Când distracția are loc pe un teren minat, regulile se schimbă, iar zâmbetul parcă îți dispare. Nu ai vrea să lovești greșit mingea de golf.

Terenul mortal de golf măsoară aproape 180 de metri pătrați și este flancat de buncăre militare și garduri de sârmă. În acest perimetru sunt îngropate mine neexplodate.

Chiar și cea mai mică greșeală poate fi fatală și poate provoca o super-explozie. Nu degeaba există un panou pe care este scris mare „Pericol. Nu ridica mingea. Câmp de mine”.

teren de golf...minat

Cel căruia i-a venit ideea de a juca golf pe un teren minat este sergentul James Meisenheimer din Kansas, în vârstă de 23 de ani. El a considerat că jocul poate deveni plictisitor, dacă îl joci mereu în forma lui autentică. Sergentul a dorit să adauge și puțină adrenalină.

În tabăra Bonifas, golful pe terenul minat nu este singurul lucru înfricoșător. De-a lungul anilor, tabăra a dat naștere multor zvonuri de temut.

Se spune că dacă joci de unul singur, poți vedea anumite lucruri bizare – tigri, căprioare, vampiri, etc.

Terenul de golf este întreținut de către cei peste 700 de soldați din tabără. Cei de aici speră, ca într-o zi, să îi viziteze și Tiger Woods, pentru o partidă de golf explozivă.