Cum va arăta „Nava Libertății”, primul oraș plutitor (Poze și video)

De: Gabriela Voicu / 30.11.2013, 19:00
O firmă din Florida, SUA, a proiectat un oraș plutitor, numit Floating Ship (Nava Libertății), care se va afla permanent pe apă

O firmă din Florida a proiectat un oraș plutitor, numit Floating Ship (Nava Libertății), care se va afla permanent pe apă, relatează Daily Mail.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Vasul, cu lungimea de 1,4 kilometri, va avea 25 de etaje și capacitate de 50.000 de rezidenți. 

Aici vor fi amenajate un cazino, un parc, o galerie de artă, spital, centru comercial cu suprafața de 157.935 de metri pătrați și aeroport pe acoperiș. 

Orașul plutitor

Construcția va costa aproximativ 10 miliarde de dolari și va cântări 2,7 milioane de tone, ceea ce va face imposibilă ancorarea sa în vreun port.

Firma care va construi nava estimează că aceasta va petrece 70% din timp în largul marilor orașe, iar restul călătorind între diferite țări. De altfel, se estimează că va face înconjurul lumii de două ori pe an.

Pe lângă rezidenții permanenți, nava va putea găzdui 30.000 de vizitatori în timpul zilei, un echipaj de 20.000 de persoane și 10.000 de oameni vor putea petrece noaptea pe vas.

Roger M Gooch, directorul firmei Freedom Ship International a spus că aceasta va fi cea mai mare navă construită vreodată și primul oraș plutitor.