Cum va arăta „Silicon Valley” din China (Video)

De: Gabriela Voicu / 22.12.2012, 17:30
Cum va arăta
Chinezii construiesc o clădire mai mare decât Casa Poporului și Pentagonul. Cum va arăta "Silicon Valley" din Chengdu

Dezvoltatorul local China Exhibition and Travel Group (ETG) va construi în orașul Chengdu din sud-vestul Chinei cea mai mare „clădire integrată” din lume.

„New Century Global Centre” va avea înălțimea de 100 de metri și se va întinde pe 1,7 milioane de metri pătrați, dintre care 400.000 vor fi ocupați de magazine de lux. Clădirea va include și birouri, săli de conferințe, un complex universitar, două centre comerciale, două hoteluri de cinci stele, un cinematograf Imax, un „sat mediteranean” și un patinoar.

Pe lângă toate acestea, va mai fi amenajată o plajă artificială cu suprafața de peste 5.000 de metri pătrați. De asemenea, oamenii vor putea privi răsăritul și apusul pe un un ecran cu diode electroluminiscente (LED), cu lungimea de 150 de metri și înălțimea de circa 40 de metri, care va bate recordul pentru cel mai mare ecran instalat vreodată.

Legătura cu spectaculosul complex se va face și prin intermediul unei stații de metrou care va fi amenajată în interior și denumită „Parcul oceanic”.

Toate aceste proiecte fac parte dintr-o strategie prin care Chengdu ar urma să fie transformat în noul Silicon Valley mondial.

Citeste integral „Chinezii construiesc o clădire mai mare decât Casa Poporului și Pentagonul”, pe Gandul.info