Cum va fi vremea de Paște și pe 1 Mai, dar și la vară!

De: Dragos Tanase / 22.03.2014, 12:00
Cum va fi vremea de Paște și pe 1 Mai, dar și la vară!
"Temperaturile vor scădea în aprilie față de cele înregistrate în aceste zile, în timp ce luna mai va fi una ploioasă în mare parte a țării", a declarat ieri directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu.

„În aceste zile, vremea este destul de caldă, fiind posibil ca în weekend temperaturile maxime să depășească 22 și chiar 24 de grade în sudul și vestul țării. Acest lucru constituie o abatare față de norma climatologică a aceste perioade, de până la 10 grade în sus”, a explicat ea.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Ea a atras atenția că această perioadă nu va dura mult, pentru că de duminică sunt așteptate ploi în vestul, nordul și centrul țării, iar temperaturile vor înregistra o scădere în medie de 6-8 grade, ajungând la cele normale pentru această perioadă.

În luna aprilie se vor înregistra temperaturi apropiate de norma climatologică (maxime 20-25 de grade), posibil mai coborâte în regiunile sudice, astfel că de Paște nu sunt așteptate temperaturi atât de ridicate ca în aceste zile, iar deocamdată nu există vreun semnal că se vor produce evenimente deosebite, a precizat Florinela Georgescu.

Din punctul de vedere al precipitațiilor, în luna aprilie se va înregistra un excedent în special în vestul și centrul țării, iar luna mai se anunță ploioasă în mare parte a țării.

Nici luna mai nu va aduce temperaturi foarte ridicate, acestea fiind de asemenea aproape de normal și mai scăzute în nord și centru.

Din punctul de vedere al precipitațiilor, în luna aprilie se va înregistra un excedent în special în vestul și centrul țării, iar luna mai se anunță ploioasă în mare parte a țării.

În general, în luna mai se pot înregistra precipitații de 70 de litri pe metru pătrat, iar în anul acesta s-ar putea ca în unele zone să se acumuleze cantități de apă mai importante. Acestea ar trebui să se acumuleze într-un timp mai lung pentru a nu se înregistra inundații, a mai spus Florinela Georgescu.

Pe de altă parte, directorul executiv al ANM a atras atenția că iarna a fost anormal de caldă și lipsită de precipitații, iar o perioadă cu precipitații este binevenită.

Vezi cum va fi vremea la vară, pe Mediafax.ro