Cum va fi vremea de Revelion și până pe 6 ianuarie 2013

Apropo.ro / 29.12.2012, 10:00
Cum va fi vremea de Revelion și până pe 6 ianuarie 2013
Sâmbătă, vremea se va răci, devenind geroasă noaptea în Transilvania și Moldova și local în Muntenia și Maramureș, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Administrația Națională de Meteorologie anunță o răcire a vremii începând de sâmbătă, ce va deveni geroasă pe timpul nopții în Transilvania și Moldova, și local în Muntenia și Maramureș.

BANAT

Vremea se va încălzi în primele zile ale intervalului, astfel încât mediile temperaturilor maxime vor crește până la aproximativ 13 grade pe data de 26 decembrie, când minimele nocturne vor avea, în medie, valori de 4…5 grade. Pe 27 decembrie va avea loc o răcire, iar apoi mediile maximelor se vor menține la valori de 6…8 grade până la sfârșitul intervalului de prognoză, cu o ușoară tendință de creștere în jurul datei de 30 decembrie.

Vor fi precipitații, predominant ploi, în intervalul 26 – 28 decembrie și din nou după 30…31 decembrie.

CRIȘANA

La începutul intervalului va avea loc un proces de încălzire, care va determina o creștere a valorilor de temperatură cu aproximativ 6 grade. Mediile maximelor diurne vor atinge 11 grade, iar minimele nocturne se vor situa, în medie, în jurul valorii de 3 grade, pe data de 26 decembrie. Ulterior, regimul termic va marca o scădere de 4…5 grade, după care se va menține relativ constant până la sfârșitul perioadei de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitații, mai ales ploi și lapovițe, va fi mai mare între 26 și 28 decembrie și, din nou, după 31 decembrie.

TRANSILVANIA

Regimul termic va marca o creștere în primele zile ale perioadei de prognoză, temperaturile maxime apropiindu-se, în medie, de 6 grade, pe data de 26 decembrie. După această dată vremea se va răci ușor, iar media maximelor diurne va scădea spre aproximativ 2 grade, valoare în jurul căreia se va menține în tot restul intervalului de prognoză. Mediile temperaturilor minime vor crește, de asemenea, de la -12 grade la începutul intervalului spre 0 grade pe 27 decembrie, după care vor scădea ușor și se vor

menține în jurul valorii de -5 grade.

Vor fi precipitații mixte în intervalul 26-28 decembrie, iar după data de 31 decembrie vor predomina ninsorile, slabe cantitativ.

MARAMUREȘ

În primele doua zile valorile maxime vor crește și vor atinge, în medie, 8 grade, după care vremea se va răci ușor și maximele se vor situa în jurul a 3 grade în restul intervalului de prognoză. Mediile temperaturilor minime se vor situa ușor peste pragul de îngheț în jurul datei de 27 decembrie, după care vor scădea la valori de aproximativ -4 grade.

Vor fi precipitații mixte între 26 și 28 decembrie, iar după 31 decembrie vor predomina ninsorile.

vremea

Dacă vreți să aflați mai multe despre vremea pe 15 zile, intrați pe Vremea.Apropo.ropentru a afla informații exacte și în timp util, atât din România, cât și din cele mai importante 20 de orașe ale Europei.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi la începutul perioadei de prognoză, astfel încât pe 26 decembrie media temperaturilor maxime va fi de 6 grade, iar media minimelor nocturne va atinge 0 grade, față de -15 grade în prima dimineață. Apoi valorile termice vor marca o scădere

ușoară, maximele diurne vor rămâne ușor pozitive, iar mediile temperaturilor minime se vor situa între -2 și -5 grade. Vor fi precipitații puține și slabe cantitativ, mixte pe 27 și 28 decembrie și mai ales ninsori după 31 decembrie.

DOBROGEA

Vremea va deveni caldă pe 26 și 27 decembrie, când maximele temperaturii aerului vor atinge, în medie, 8…9 grade, iar minimele vor fi de aproximativ 2 grade, față de -10….-9 grade la începutul intervalului de prognoză. Apoi valorile termice diurne vor scădea cu

aproximativ 3…4 grade, iar minimele nocturne vor fi, în medie, ușor negative. O nouă creștere se va produce spre sfârșitul intervalului de prognoză. Temporar vor fi precipitații, mai ales sub formă de ploaie, în zilele de 27, 28 decembrie și în jurul datei de 1 ianuarie.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi treptat în primele zile, astfel că valorile termice vor crește, în medie, cu aproximativ 10 grade, până la medii ale maximelor de 8 grade pe 26-27 decembrie, când minimele vor atinge 0 grade. Va urma o ușoară răcire, iar după data de 28 decembrie mediile termice se vor menține în jurul a 4…5 grade ziua și -4…-2 grade noaptea, până la sfârșitul perioadei de prognoză.

Precipitațiile, mixte, vor fi neînsemnate cantitativ și restrânse ca arie, cu o probabilitate mai mare de apariție pe 27 și 28 decembrie și pe 1, 4 și 5 ianuarie.

OLTENIA

La începutul intervalului de prognoză regimul termic va marca o creștere semnificativă, astfel încât maximele termice vor atinge, în medie, 8…9 grade, iar minimele nocturne vor fi de 1…2 grade în jurul datei de 27 decembrie. O ușoară scădere a temperaturilor va

determina apoi, între 29 decembrie și 6 ianuarie, medii diurne de aproximativ 4….6 grade, în timp ce temperaturile minime vor fi ușor negative, de -4…-2 grade. Vor fi precipitații mixte, puține și slabe cantitativ, după data de 26 decembrie.

LA MUNTE

Vremea se va încălzi accentuat la începutul intervalului de prognoză, când temperaturile, atât diurne, cât și nocturne, vor crește cu aproximativ 8 grade. Mediile maximelor se vor situa între 6 și 8 grade pe 25 și 26 decembrie, apoi vor scădea spre 0

grade, valoare în jurul căreia se vor menține până la sfârșitul perioadei. Minimele vor depăși ușor 0 grade pe 26 decembrie, apoi se vor situa în jurul valorii de aproximativ -6 grade. Vor fi precipitații, predominant ninsori, în general slabe cantiativ, cu o probabilitate mai mare între 26 și 28 decembrie și din nou după 31 decembrie, până la sfârșitul intervalului de prognoză.