Cum va fi vremea în 2099 (Video)

De: Gabriela Voicu / 07.10.2013, 16:30
Cum va fi vremea în 2099 (Video)
Cercetătorii NASA spun că planeta va fi cu totul diferită în 2099, cel puțin din punct de vedere climatic, iar pentru a demonstra au postat un clip pe Youtube.

NASA a postat pe YouTube predicțiile pentru schimbările climatice din acest secol.

The National Aeronautics and Space Administration, cunoscută drept NASA, a publicat un filmuleț în care arată cum se va schimba vremea de acum până în 2099.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Bazându-se pe modelele pentru climă pe care le au și de actualele trenduri în ceea ce privește vremea, NASA prezice că temperaturile și precipitațile se vor schimba drastic până la finalul secolului.

La nivel global, se așteaptă ca temperaturile să aibă o creștere substanțială. Precipitațiile vor crește și descrește diferit în funcție de regiunile de pe Glob.

Cele mai mari creșteri ale temepraturii sunt așteptate în emisfera nordică, în țări care de obicei au climă rece și zăpadă abundentă, cum ar fi Canada. Oceanul Pacific se va încălzi semnificativ, ceea ce va duce la creșterea cantității de precipitații în unele zone și implicit la apariția unor fenomene meteorologice extreme. 

Precipitațiile vor crește cu 100% și în Africa de est, în timp ce zona mediteraneană va cunoaște o descreștere a precipitațiilor cu 40%. Dar mai bine vedeți schimbările în clipul de mai sus.