Cum va fi VREMEA în această vară. Prognoza meteo și HARTA meteorologilor până în luna august

Apropo.ro / 25.05.2015, 13:00
Cum va fi VREMEA în această vară. Prognoza meteo și HARTA meteorologilor până în luna august
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor și a cantităților de precipitații pe teritoriul României, până în luna august.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distributia cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

IUNIE

Regimul termic se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului.Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori sub normele climatologice local în sudul, sud-estul, estul și vestul țării, iar în centru și nord sunt posibile cantități peste mediile multianuale.

IULIE

Temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile climatologice în sud-estul țării și local în sud, iar în celelalte regiuni vor avea valori apropiate de normal.Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general deficitare, exceptând zonele centrale și vestice, unde acestea vor fi apropiate de normele climatologice.

Citeste mai mult aici!