Cum va fi vremea în intervalul noiembrie 2012 – ianuarie 2013

Apropo.ro / 07.11.2012, 13:10
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare meteorologică pentru intervalul noiembrie 2012 - ianuarie 2013.

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare meteorologică pe termen lung, pentru intervalul noiembrie 2012 – ianuarie 2013. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

În luna noiembrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând nordul și nord-estul țării, unde local valorile termice vor fi sub mediile multianuale.

noiembrie

Cantitățile lunare de precipitații se pot situa peste normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-vestul și sudul țării, unde acestea vor fi normale.

În luna decembrie, regimul termic va fi normal în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile sud-estice sunt posibile medii ale temperaturilor mai ridicate decât normele climatologice.

decembrie

Cantitățile lunare de precipitații vor fi peste media climatologică în cea mai mare parte a teritoriului, iar în sud-est și local în vestul țării acestea se vor situa în limite normale.

În luna ianuarie 2013, temperaturile medii lunare vor înregistra valori apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, local în sudul și sud-estul țării fiind posibile temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.

ianuarie 2013

Cantitățile lunare de precipitații vor fi apropiate de media climatologică în majoritatea regiunilor țării.

temperaturi

VEZI CUM VA FI VREMEA ÎN ORAȘUL TĂ‚U!