Cum va fi vremea în iunie și iulie 2014

De: Carmen Ulian / 27.05.2014, 16:00
Cum va fi vremea în iunie și iulie 2014
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor și a cantităților de precipitații pe teritoriul României până în luna august.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distributia cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

IUNIE 2014

Temperatura medie lunară a aerului va înregistra valori apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, exceptând sud-estul și vestul țării, unde valorile termice pot fi peste normalul perioadei.

 

antitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de mediile lunare, local în sud-estul și sudul teritoriului fiind posibile valori sub cele normale.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropo.ro

 

IULIE 2014

Temperatura aerului va avea în general valori peste normele climatologice în cea mai mare parte a regiunilor, iar în centrul și nordul țării valorile termice pot fi normale.

 

antitățile lunare de precipitații vor prezenta o tendință de deficit în cea mai mare parte a teritoriului.

Dacă ai planuri de pescuit află de la noi valorile solunarului pe zile și pe luni. Fir întins!

solunar mai

 

AUGUST 2014

Regimul termic se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în centrul și nordul țării și peste normalul perioadei în restul teritoriului.

 

antitățile lunare de precipitații vor înregistra valori sub mediile climatologice în aproape toata țara.