Cum va fi vremea joi și vineri în București

Apropo.ro / 30.07.2015, 10:58
Cum va fi vremea joi și vineri în București
COD PORTOCALIU de caniculă în București și alte județe din țară. ANM anunță FURTUNI pentru joi și vineri.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare COD PORTOCALIU de caniculă și disconfort termic accentuat valabilă astăzi pentru Capitală și șapte județe din sudul țării, precum și o atenționare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru joi și vineri.

Potrivit meteorologilor, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Ilfov, inclusiv municipiul București, se vor atinge joi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar izolat se vor înregistra valori în jurul a 40 de grade și, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În plus, a fost emis un cod galben de căldură pentru Oltenia, Muntenia, centrul și sudul Moldovei, precum și în partea continentală a Dobrogei, unde temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

ANM informează, de asemenea, că în după-amiaza zilei de joi, precum și în noaptea de joi spre vineri, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, cu precădere în centrul și nord-estul țării, precum și în zonele de deal și de munte, iar în cursul zilei de vineri, 31 iulie, aria de instabilitate va cuprinde majoritatea regiunilor, dar îndeosebi pe cele sudice, estice și centrale. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie.

Sursa: MEDIAFAX