Cum va fi vremea până în luna decembrie 2014

De: Carmen Ulian / 30.09.2014, 14:00
Cum va fi vremea până în luna decembrie 2014
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor până în luna decembrie a acestui an.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

OCTOMBRIE 2014

Temperaturile medii lunare vor fi peste mediile multianuale în sud-estul și local în sudul și vestul țării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra în general valori peste normele climatologice în vestul, centrul și nord-estul țării, iar în restul zonelor vor fi apropiate de mediile multianuale.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropotv.ro

NOIEMBRIE 2014

Valorile termice se vor situa peste medii în sud-est și local în sud și vest, iar în restul zonelor acestea pot fi apropiate de limitele normale. Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta o tendință de excedent în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, sudul și vestul țării unde local acestea vor fi apropiate de mediile climatologice.

Dacă ai planuri de pescuit află de la noi valorile solunarului pe zile și pe luni. Fir întins!

solunar

DECEMBRIE 2014

Valorile termice vor fi în general apropiate de mediile multianuale în aproape toată țara, local în sud-estul și sudul țării fiind posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decât în mod obișnuit. Cantitățile lunare de precipitații se vor situa în limitele climatologice în majoritatea zonelor, local în centrul țării fiind posibile valori peste medii, iar în sud și vest sub norme.