Cum va fi vremea până în luna noiembrie 2014

De: Carmen Ulian / 25.08.2014, 10:39
Cum va fi vremea până în luna noiembrie 2014
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor până în luna noiembrie, pentru toate regiunile din țară.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

SEPTEMBRIE 2014

Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice în sud-estul țării și local în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi normale.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi deficitare în regiunile sud-estice și local în cele estice și sudice. În restul teritoriului vor fi apropiate de normal, cu o tendință de excedent în centrul țării.

OCTOMBRIE 2014

Valorile termice vor fi peste mediile climatologice în sud-est și local în regiunile sudice și vestice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normalul perioadei.

Cantitățile lunare de precipitații vor avea o tendință de excedent în cea mai mare parte a țării.

NOIEMBRIE 2014

Cantitățile lunare de precipitații vor avea o tendință de excedent în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi excedentare în regiunile centrale ale țării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de mediile climatologice.