Cum va fi vremea până pe 11 mai 2014

De: Carmen Ulian / 05.05.2014, 12:15
Cum va fi vremea până pe 11 mai 2014
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor și a cantităților de precipitații pe teritoriul României valabilă pânp pe data de 11 mai 2014.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

În prima săptămână și din nou spre sfârșitul intervalului de prognoză, regimul termic va fi ușor mai ridicat decât cel normal pentru sfârșitul lunii aprilie și prima decadă a lunii mai. Astfel, până pe 3 mai, vor fi zilnic maxime medii diurne de 21…22 de grade și nocturne de 9…10 grade. După o răcire pe parcursul zilelor de 4 și 5 mai, când media maximelor termice va ajunge la 13…15 grade, iar cea a minimelor la 5…6 grade, vremea se va încălzi treptat, urmând ca pe 11 mai să se revină la o medie a temperaturilor maxime de 22 de grade, respectiv la o medie a temperaturilor minime de 9 grade.

Vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar probabilitatea pentru cantități de apă mai însemnate va fi mai ridicată în jurul datei de 4 mai.

CRIȘANA

Între 28 aprilie și 3 mai, mediile temperaturilor diurne se vor situa în jurul valorii de 22 de grade, iar media nocturnă a temperaturii minime va fi de 8…10 grade. Pe parcursul zilelor de 4 și 5 mai vremea se va răci, media maximelor termice va ajunge la 12…14 grade, iar cea a minimelor la 4…5 grade. Apoi valorile de temperatură vor crește, ușor și treptat, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, când se va reveni la normalul termic al perioadei, respectiv o medie a maximelor de 21 de grade și o medie a minimelor de 8 grade.

Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată în fiecare zi, iar în jurul datei de 4 mai sunt posibile, la nivel local, cantități de apă mai importante.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropo.ro

TRANSILVANIA

Prima săptămână și ultimele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de un regim termic ușor mai ridicat decât cel normal pentru sfârșitul lunii aprilie și prima decadă a lunii mai, cu o medie a maximelor situată între 19 și 21 de grade și o medie a minimelor de 5…6 grade. Perioada 4-10 mai va fi mai răcoroasă, îndeosebi în zilele de 5 și 6 mai, când media

maximelor va scădea spre 13…14 grade, iar cea a minimelor va fi de aproximativ 5 grade.

Probabilitatea de ploi va fi ridicată pe tot parcursul perioadei de prognoză, iar între 4 și 6 mai sunt posibile și cantități de apă mai însemnate.

MARAMUREȘ

Până pe data de 2 mai, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime, în medie, de 21…22 de grade și minime în jurul a 7 grade Celsius. Între 3 și 6 mai se va produce o răcire a vremii, astfel încât media termică diurnă va scădea spre 13…14 grade și cea nocturnă va fi de 4…5 grade. Ulterior, valorile de temperatură vor crește ușor și treptat până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, când se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei, media maximelor atingând 21 de grade, iar cea a minimelor nocturne, 6…7 grade.

Vor fi ploi slabe aproape în fiecare zi, fiind posibil ca, în jurul datei de 4 mai, să se cumuleze cantități de apă mai importante.

MOLDOVA

În prima săptămână, pe fondul creșterii mediei temperaturilor nocturne de la 6 la 10 grade și cu medii ale maximelor diurne de 21…23 de grade, vremea va fi caldă pentru acestă perioadă. Pe 5 și 6 mai, va avea loc o scădere a mediei maximelor spre 14….15 grade, iar cea a temperaturilor minime va scădea din nou spre aproximativ 6 grade, vremea devenind răcoroasă. Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua saptămâni, se estimează o încălzire ușoară și treptată, astfel încât, pe data de 11 mai, media maximelor va fi de 19…20 de grade, iar cea a minimelor, în jur de 8 grade.

Ploile, în general slabe cantitativ, pot fi prezente la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare în intervalul 4 – 7 mai.

Dacă ai planuri de pescuit află de la noi valorile solunarului pe zile și pe luni. Fir întins!

solunar mai

DOBROGEA

În condițiile creșterii treptate a valorilor termice, la sfârșitul primei săptămâni vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit, cu maxime diurne în jurul unei medii de 21 grade și minime nocturne, în medie, de 11…13 grade. În primele zile ale celei de-a doua săptămâni se va resimți o răcire de 2…3 grade, însă, ulterior, valorile de temperatură vor fi în creștere ușoară și treptată mai ales la valorile maxime diurne, care vor ajunge pe 11 mai la o medie de 20 de grade, în timp ce minimele vor fi, în medie, de aproximativ 11 grade.

Ploi slabe și în general de scurtă durată, se vor semnala cu o probabilitate mai mare pe 30 aprilie și, din nou, după data de 4 mai.

MUNTENIA

În prima săptămână, pe fondul creșterii mediei temperaturilor minime nocturne de la 7 la 11 grade și cu medii ale temperaturilor diurne ce vor atinge 23 de grade, vremea va deveni caldă pentru acestă perioadă. Regimul termic va marca însă o scădere pe 5 și 6 mai, când media maximelor nu va mai depăși 15….16 grade, iar valorile nocturne vor fi, din nou, ușor mai mici decât în mod normal, cu o valoare medie de 7…8 grade Celsius. Apoi, până la sfârșitul celei de-a doua saptămâni, se estimează o încălzire ușoară și treptată a vremii, astfel încât media maximelor va ajunge la 21…22 de grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor slabe va fi mai ridicată pe 30 aprilie și 1 mai, iar între 4 și 6 mai aria precipitațiilor va fi mai extinsă, iar cantitățile de apă pot fi în general moderate.

OLTENIA

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, regimul termic va fi ușor mai ridicat decât în mod obișnuit. Astfel, temperaturile maxime vor crește de la o medie de 19 grade pe 28 aprilie la 22 de grade pe 3 mai, iar media temperaturilor minime va fi de 9…10 grade. În primele două zile ale celei de-a doua săptămâni se va resimți o răcire de 3…4 grade, însă, ulterior, valorile de temperatură vor fi în creștere ușoară și treptată, mai ales la valorile maxime, care vor ajunge la o medie de 21 de grade Celsius în ultima zi a intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi zilnic ridicată, iar în intervalul 4 – 6 mai cantitățile de apă pot fi local mai însemnate.

LA MUNTE

Până pe 4 mai, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru începutul lunii mai, cu o medie a maximelor de 12…13 grade și a minimelor de 3…5 grade. Apoi vremea se va răci, astfel încât pe 5 – 6 mai se va ajunge la o medie a temperaturilor diurne de 7 grade și minimele nocturne vor scădea spre o medie de aproximativ 0 grade. Însă între 7 și 11 mai vremea se va încălzi, media maximelor va reveni la 12 grade Celsius, iar cea a temperaturilor minime va fi de 2…3 grade.

Probabilitatea de precipitații se va menține permanent ridicată, iar cantități mai însemnate se pot cumula în jurul datei de 4 mai.