Cum va fi vremea până pe 23 martie 2014

De: Carmen Ulian / 11.03.2014, 09:00
Cum va fi vremea până pe 23 martie 2014
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor, în intervalul 10 - 23 martie, pentru toate regiunile din țară.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

BANAT

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru luna martie. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 10…13 grade în intervalul 10-14 martie, pe 15 martie va crește spre 16 grade, apoi va scădea ușor, fără a coborî sub 12 grade. În prima săptămână media temperaturilor nocturne va oscila de la 2 grade la -1 grad, în schimb, după data de 15 martie, aceasta se estimează că va evalua normal pentru această perioadă, în ecartul de la 1 la 4 grade.

Vor cădea ploi slabe, locale, la începutul intervalului și din nou, zilnic, după data de 15 martie, cu posibilitatea ca în intervalele 16-17 martie și 19-23 martie să se consemneze și ploi moderate cantitativ.

CRIȘANA

Regimul termic va fi ușor mai ridicat de cel normal, deși vor exista variații de temperatură de la o zi la alta, mai mari în prima parte a intervalului de prognoză. Astfel, în prima săptămână, media temperaturilor maxime va oscila între 10 și 15 grade, iar în a doua săptămână, între 9 și 12 grade. Până pe 15 martie, media temperaturilor nocturne nu va depăși 1…2 grade, în nopțile mai reci coborând până în jur de -2 grade, dar în intervalul 16-23 martie nu se estimează decât valori pozitive ale acesteia și anume de la 1 la 3 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor, în general slabe, va fi ridicată începând cu data de 16 martie, dar în intervalele 16-17 martie și 19-23 martie pot fi și ploi moderate cantitativ. Cu totul trecător, vor fi posibile și precipitații mixte.

TRANSILVANIA

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru luna martie. Astfel, media temperaturilor maxime pe întreg intervalul de prognoză se va situa în ecartul 8 la 13 grade, parcurgând succesiv faze de creștere sau de scădere de la o zi la alta. În schimb, media temperaturilor nocturne va fi permanent negativă, putând coborî în nopțile mai reci sub -5 grade în prima săptămână, iar ulterior aceasta se va situa între -3 grade și -1 grad.

Vor cădea ploi slabe, izolat la începutul intervalului și din nou, zilnic, la nivel local, după data de 15 martie, cu o probabilitate ceva mai mare ca în intervalele 16-17 martie și 19-23 martie să fie și ploi moderate cantitativ. Trecător, vor fi posibile și precipitații mixte.

MARAMUREȘ

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel normal al lunii martie. Astfel, media maximelor va fi de 10…14 grade în prima săptămână, cu mici variații de la o zi la alta și va scădea în cea de-a doua, când va fi de 8…11 grade. În schimb, media valorilor termice nocturne va fi mai redusă în prima săptămână, când se va situa între -3 grade și -1 grad, iar ulterior va crește ușor și va oscila în jurul a 0 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi destul de mare în fiecare zi, începând cu data de 15 martie, iar la nivel local se pot consemna și ploi moderate cantitativ. Vor fi posibile și precipitații mixte, îndeosebi în cursul nopților.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropo.ro

MOLDOVA

Până pe 13 martie, temperaturile diurne vor fi ceva mai modeste, cu o medie ce nu va depăși 8…9 grade în zilele mai reci. Va urma o încălzire, ajungându-se la media de 16 grade pe 15 martie, iar în a doua săptămână schimbările vor fi mai reduse, respectiv media temperaturilor maxime se va încadra între 11 și 14 grade, aceste valori fiind cele normale în luna martie, în această regiune. În privința regimului termic nocturn, se estimează că în prima săptămână acesta se va situa ușor sub normă, predominând valori medii negative de până la -2 grade, pentru ca, ulterior, să devină unul normal, cu o medie a minimelor cuprinsă între 0 și 3 grade.

Probabilitatea pentru ploi, în general slabe, va fi mare în intervalul 15 – 23 martie. Trecător, în nordul regiunii, vor fi posibile și precipitații mixte.

DOBROGEA

Valorile de temperatură vor fi apropiate de cele obișnuite în această perioadă până în data de 13 martie, cu medii ale maximelor de 6…10 grade și ale minimelor de 1…3 grade. În continuarea intervalului de prognoză, regimul termic se va situa peste cel climatologic normal, fiind de așteptat ziua, în medie, între 11 și 14 grade, iar noaptea, între 2 și 5 grade.

Trecător, în a doua săptămână, vor fi posibile ploi slabe cantitativ.

MUNTENIA

Până pe 14 martie, temperaturile maxime vor fi ușor mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă, cu medii de 8…13 grade, în schimb minimele nocturne vor avea medii ce pot coborî sub 0 grade în nopțile mai reci. Începând cu 15 martie debutează o perioadă caldă, cu valori medii termice diurne între 12 și 17 grade și cu medii pozitive ale minimelor termice nocturne, ce pot atinge 3…4 grade.

Comparativ cu prima decadă a lunii martie, ameliorarea regimului precipitațiilor va fi semnificativă. Astfel, se estimează ploi slabe și pe spații restrânse, îndeosebi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

OLTENIA

Până pe data de 13 martie, valorile medii diurne de temperatură vor crește de la 8 la 13 grade, iar între 13 și 15 martie vor urca spre 16 grade. În această primă săptămână, valorile termice nocturne vor fi modeste pentru această perioadă, oscilând în jurul unei medii de 0 grade. Începând din 16 martie, regimul termic va fi ușor mai ridicat decât cel climatologic normal, fiind de așteptat ziua, în medie, între 11 și 14 grade, iar noaptea, medii termice între 1 și 3 grade.

Față de prima decadă a lunii martie, ameliorarea regimului precipitațiilor va fi importantă, ploile devenind slabe și acoperind arii restrânse.

LA MUNTE

Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei. Astfel, în prima săptămână media maximelor se va situa în ecartul 1…6 grade, iar a minimelor între -7 și -4 grade, iar pentru cea de-a doua săptămână sunt de așteptat, în medie, valori de 1…4 grade ziua și de -5 la -2 grade noaptea.

Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mai mare după data de 15 martie.