Cum va fi vremea până pe 5 ianuarie 2014

Apropo.ro / 26.12.2013, 15:00
Cum va fi vremea până pe 5 ianuarie 2014
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 23 decembrie - 5 ianuarie 2014, în fiecare regiune a țării.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

BANAT

În prima săptămână a intervalului vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit, cu maxime ce se vor situa, în medie, între 8 și 10 grade Celsius. În a doua săptămână valorile termice diurne vor fi în scădere, spre medii de 4…5 grade și se vor apropia ușor de normele climatologice ale perioadei. Temperaturile minime vor fi negative la medii de -2 …-1 grad, exceptând intervalul 26 – 31 decembrie, când vor fi apropiate sau ușor peste 0 grade Celsius.

Va ploua slab în zilele de 26 și 27 decembrie, dar și în zilele de 30 și 31 decembrie și 3 și 4 ianuarie vor fi posibile precipitații slabe, mixte.

CRIȘANA

Până în jurul datei de 29 decembrie vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit, cu maxime ce se vor situa, în medie, între 7 și 10 grade Celsius. Din data de 30 decembrie temperaturile diurne vor fi în scădere și se vor situa la medii în jurul valorii de 4 grade, până la sfârșitul intervalului. Minimele termice vor fi ușor negative în medie de -2…-1 grad, mai puțin în nopțile de 27, 28 și 29 decembrie când vor fi ușor pozitive.

În zilele de 26 și 27 decembrie temporar va ploua slab, iar în jurul datelor de 30 decembrie și 4 ianuarie vor fi posibile precipitații slabe, mixte.

TRANSILVANIA

În prima săptămână a intervalului vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit, cu maxime ce se vor situa, în medie, între 5 și 7 grade Celsius. În a doua săptămână valorile termice diurne vor fi în scădere, spre medii de 2 grade și se vor apropia ușor de normele climatologice ale perioadei. Temperaturile minime vor fi negative la medii de -6…-4 grade, exceptând nopțile 27 și 28 decembrie când se vor apropia de 0 grade Celsius.

În zilele de 26 și 27 decembrie vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, în timp ce în zilele de 30 și 31 decembrie și 3 și 4 ianuarie vor fi posibile precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare.

MARAMUREȘ

În intervalul 24 – 29 decembrie maximele termice vor crește și se vor situa, în medie, între 6 și 8 grade Celsius, valori ce vor caracteriza o vreme caldă. Din data de 30 decembrie și până la sfârșitul intervalului temperaturile diurne vor fi în scădere, spre medii de 3 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative la medii de -4…-2 grade, exceptând nopțile 27 și 28 decembrie când vor fi apropiate de 0 grade Celsius.

Vor fi condiții de precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie în zilele de 26 și 27 decembrie. După data de 28 decembrie probabilitatea de precipitațiilor va fi destul de mică.

MOLDOVA

Până în data de 26 decembrie, maximele termice diurne vor avea mici variații, în jurul unei medii de 4…6 grade, în timp ce miminele nocturne vor avea o creștere de aproximativ 3 grade. În jurul datei de 27 decembrie regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei, urmând a se înregistra, în medie, maxime în jur de 7 grade și minime de 2 grade. Ulterior, până pe 30 decembrie, vremea va intra într-un proces de răcire ușoară și treptată, dar valorile termice se mențin peste ceea ce ar fi normal pentru sfârșit de decembrie. Se vor înregistra în medie temperaturi maxime de 2…3 grade și minime în jur de -2 grade, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză regimul termic va fi relativ constant.

În perioada 26 – 28 decembrie, local se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de ploaie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi foarte redusă.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

DOBROGEA

Atât valorile termice diurne cât și cele nocturne vor fi în creștere până în jurul datei de 27 decembrie, când se vor înregistra maxime în medie în jur de 11 grade și minime de aproximativ 5 grade. Ulterior, regimul termic va marca o scădere ușoară de la o zi la alta, până spre sfârșitul anului, când se va înregistra o medie de 4 grade a maximelor diurne și de 0 grade a minimelor nocturne. În primele cinci zile ale noului an, mediile temperaturilor maxime și minime nu vor avea variații semnificative față de sfârșitul lunii decembrie.

Probabilitatea mai ridicată de apariție a precipitațiilor va fi în zilele de 26 și 27 decembrie, când se vor semnala ploi slabe cantitativ.

MUNTENIA

Până joi, 26 decembrie, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valori de 5 grade, fiind ușor mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei. În data de 27 decembrie acestea vor marca o creștere semnificativă, cu aproximativ 3 grade, vremea devenind mult mai caldă decât ar fi normal pentru acastă dată calendaristică. În intervalul 28 – 30 decembrie valorile termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre valori medii în jur de 4 grade, unde se vor menține până la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză.

Mediile temperaturilor minime vor fi în creștere până în jurul datei de 27 decembrie, când se vor înregistra aproximativ 2 grade, pentru ca mai apoi acestea să marcheze o scădere, în medie cu 3 grade, până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză. A doua săptămână va aduce pe parcursul nopților un regim termic relativ constant, cu minime termice, în medie, de -3 ….-2 grade. Local se vor semnala ploi slabe cantitativ pe 26 – 28 decembrie, iar ulterior probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în general redusă.

OLTENIA

În prima săptămână de prognoză mediile temperaturilor maxime se vor situa între 5 și 7 grade, cu valori ușor mai scăzute, în zilele de 25 și 26 decembrie, când acestea se vor situa în jurul valorii de 3 grade. În schimb, minimele termice vor fi în creștere, de la valori, în medie, de -3 grade în prima noapte spre 2 grade în 27 și 28 decembrie, pentru ca apoi să marcheze o scădere până la o medie de -1 grad pe 30 decembrie. Cea de-a doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de un regim termic în general constant, cu valori medii de 4 grade ziua și în jur de -2 grade, noaptea.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, mai ales sub formă de ploaie slabă, va fi în creștere în intervalul 26-28 decembrie. În zilele de 30 și 31 decembrie și 3 și 4 ianuarie vor fi posibile precipitații slabe, mixte.

LA MUNTE

În prima săptămână regimul termic diurn nu va avea variații semnificative, valorile termice menținându-se în jurul unei medii de 4 grade, în timp ce minimele nocturne se vor încadra în general între -4 și -1 grad, ceea ce caracterizează o vreme caldă pentru această perioadă din an. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, atât temperaturile maxime, cât și cele minime, vor fi în scădere ușoară și treptată, spre valori medii la sfârșitul intervalului de 0 grade, ziua și aproximativ -6 grade, noaptea.

Până pe 26 decembrie nu se estimează precipitații, pentru ca în intervalul 26 – 28 decembrie probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte și slabe cantitativ să fie în creștere. După acest interval și până pe 5 ianuarie, precipitațiile vor fi puține.