Cum va fi vremea până pe 5 octombrie 2014

De: Carmen Ulian / 23.09.2014, 14:00
Cum va fi vremea până pe 5 octombrie 2014
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor până pe 5 octombrie pentru toate regiunile țării.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

La începutul intervalului de prognoză valorile termice vor scădea accentuat, astfel încât, în perioada 23 – 26 septembrie, vremea va fi rece, cu maxime, în medie, de 15…16 grade și minime între 5 și 8 grade. Din 28 septembrie temperaturile vor crește până la valori medii diurne de 18…20 de grade și în jur de 8 grade în timpul nopților, apoi se vor menține relativ staționare.

Va ploua pe arii extinse în primele două zile, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate pe 22 septembrie. Ploi slabe sunt posibile și în restul intervalului, cu o probabilitate mai mare în jurul datelor de 25, 26 și 30 septembrie.

CRIȘANA

Vremea se va răci cu aproximativ 6 grade până în 24 septembrie, când valorile termice diurne se vor situa, în medie, în jurul a 14 grade, iar în timpul nopții se vor înregistra 4 grade. Până la sfârșitul lunii septembrie regimul termic va marca o creștere ușoară și treptată, apoi se va menține la valori constante, ușor sub cele normale din punct de vedere climatologic.

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, pe arii restrânse sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată. În 22 septembrie cantitățile de apă vor fi mai însemnate, iar în jurul datelor de 25, 26 și 30 septembrie, ploile se pot semnala pe arii mai extinse.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropotv.ro

TRANSILVANIA

În prima zi valorile termice diurne se vor situa, în medie, în jurul a 22 de grade, apoi vor marca o scădere bruscă, de 8…10 grade, vremea devenind rece pentru a treia decadă a lunii septembrie. Din 27 septembrie vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară, iar la sfârșitul intervalului de prognoză mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 16 grade. Mediile minimelor vor avea aceeași evoluție, cu valorile cele mai scăzute, de 1…2 grade, în jurul datei de 25 septembrie.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai însemnate cantitativ în 22 – 23 septembrie, și posibil în 26, respectiv 30 septembrie.

MARAMUREȘ

După o primă zi cu temperaturi ridicate, în intervalul 23 – 26 septembrie regimul termic diurn va fi caracterizat de valori mult sub cele normale pentru ultima decadă a lunii, cu maxime de 12…14 grade și minime de până la 3 grade. Din 27 septembrie vremea începe să se încălzeasca, temperaturile maxime situându-se, în medie, în jurul a 18 grade, iar cele minime, în jurul a 6 grade.

Probabilitatea de precipitații se menține ridicată în jurul datelor de 22, 26 și 30 septembrie, iar în restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi slabe cantitativ.

MOLDOVA

Vremea va fi caldă în prima zi a intervalului, cu o medie a maximelor de 25…26 de grade și a minimelor de 13 grade. Ulterior, valorile termice vor marca o scădere semnificativă, de aproximativ 10 grade, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă. La sfârșitul primei săptămâni de prognoză, atât temperaturile maxime, cât și cele minime, vor crește ușor, iar în a doua săptămână se vor menține relativ constante, spre o medie de 16 grade a maximelor termice și de 7 grade a temperaturilor minime.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare pe în perioada 22 – 23 septembrie, când și cantitățile de apă vor fi mai însemnate, în restul intervalului doar izolat fiind posibile ploi slabe.

Dacă ai planuri de pescuit află de la noi valorile solunarului pe zile și pe luni. Fir întins!

solunar

DOBROGEA

În primele zile temperaturile vor marca o scădere de peste 5 grade, iar până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză vor reveni la valori apropiate de cele normale, adică maxime de 20…21 de grade și minime 11…12 grade. În a doua săptămână tendința vremii va fi de răcire ușoară și treptată, până la temperaturi diurne, în medie de 17…18 grade și valori termice nocturne de 10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în jurul datelor de 22, 23 și 26 septembrie, când, local, sunt posibile și cantități de apă mai însemnate, dar și după 1 octombrie, când ploile vor fi în general slabe cantitativ.

MUNTENIA

La începutul primei săptămâni de prognoză temperaturile medii diurne vor scădea brusc, de la 25 la 18 grade, apoi se vor menține relativ staționare, între 18 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 29 septembrie. În ceea ce privește temperaturile minime, aceste vor scădea până la 7 grade în 25 septembrie, apoi vor crește ușor, cu aproximativ 3

grade și vor rămâne relativ constante până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de ploaie se va menține redusă aproape pe tot parcursul celor două săptămâni și doar pe 22-23 septembrie, 26-27 și 30 septembrie vor fi ploi pe arii mai extinse și izolat mai însemnate cantitativ.

OLTENIA

În prima zi temperaturile maxime vor fi ridicate, în jurul a 24 de grade, apoi vremea se va răci accentuat, cu aproximativ 8 grade, astfel că în perioada 23 – 26 septembrie regimul termic diurn va fi caracterizat de valori sub cele normale. Asta înseamnă maxime curpinse, în medie, între 15 și 17 grade și minime între 5 și 8 grade. Din 27 septembrie vremea se încălzește ușor, iar temperaturile se vor menține relativ staționare până la sfârșitul celei de-a două săptămâni de prognoză.

În intervalele 22-23 septembrie, 25-27 septembrie și în jurul datei de 30 septembrie va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Ploi slabe, izolate, sunt posibile și în restul intervalului, cu precădere în a doua săptămână de prognoză.

LA MUNTE

Regimul termic diurn va suferi schimbări bruște în prima săptămână de prognoză, când temperaturile vor scădea cu aproximativ 10 grade, astfel că în intervalul 23-25 septembrie, maximele diurne se vor situa, în medie, în jurul valorii de 6 grade, iar minimele nocturne vor deveni negative. Din data de 27 septembrie vremea se va încălzi ușor, iar valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar pe 22-23 septembrie, și din nou pe 26 septembrie, se pot înregistra cantități de apă mai însemnate.