Cum va fi vremea până pe 7 aprilie

Apropo.ro / 26.03.2013, 11:20
Cum va fi vremea până pe 7 aprilie
Vremea se mai menține rece, cu valori negative, ninsori viscolite preponderent în sudul țării. După 30 martie temperaturile vor crește până spre 12-17 grade Celsius, în majoritatea regiunilor țării. Vezi aici prognoza meteo pentru următoarea perioadă...

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

Până în data de 28 martie, vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit cu temperaturi maxime medii cuprinse între 2 și 6 grade Celsius, dar și cu minime ușor negative, în medie, între – 3 și – 1 grad. Apoi vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că în perioada 30 martie – 2 aprilie vor fi maxime termice în medie cuprinse între 14 și 17 grade Celsius.

Din 3 aprilie temperaturile diurne vor scădea ușor până la valori medii de 12 grade. Temperaturile nocturne vor fi pozitive în perioada 30 martie – 7 aprilie și vor fi cuprinse în medie între 3 și 6 grade Celsius. În primele 2 zile vor fi precipitații mai însemnate cantitativ, ploi la început, apoi și lapovițăși ninsoare. Din 29 martie până la sfârșitul intervalului temporar vor fi ploi, în general slabe.

Ce temperaturi vom avea până pe 31 martie

CRIȘANA

Până în data de 28 martie, vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit cu temperaturi maxime medii cuprinse între 2 și 6 grade Celsius, dar și cu minime negative, în medie, între – 3 și – 1 grad. Apoi vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că în perioada 30 martie – 2 aprilie vor fi maxime termice în medie cuprinse între 14 și 16 grade Celsius.

Din 3 aprilie temperaturile diurne vor scădea ușor până la valori medii de 10 grade. Temperaturile nocturne vor fi pozitive în perioada 30 martie – 7 aprilie și vor fi cuprinse în medie între 2 și 6 grade Celsius. În primele 2 zile vor fi precipitații moderate cantitativ, ploi la început, apoi și lapoviță și ninsoare. Din 29 martie până la sfârșitul intervalului temporar vor fi ploi în general slabe.

TRANSILVANIA

Vremea va fi mult mai rece decât în mod normal până în data de 28 martie, cu maxime termice cuprinse în medie între – 2 și 4 grade Celsius și cu minime negative medii între – 6 și – 4 grade. Apoi vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că în perioada 30 martie – 2 aprilie vor fi maxime termice în medie cuprinse între 12 și 14 grade Celsius.

Din 3 aprilie temperaturile diurne vor scădea ușor până la valori medii de 10 grade. Temperaturile nocturne vor fi ușor pozitive în perioada 30 martie – 7 aprilie și vor fi cuprinse în medie între 0 și 3 grade Celsius. În primele 2 zile vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Din 29 martie până la sfârșitul intervalului temporar vor fi ploi în general slabe.

MARAMUREȘ

Vremea va fi mult mai rece decât în mod normal până în data de 28 martie, cu maxime termice cuprinse în medie între 0 și 4 grade Celsius și cu minime negative medii între – 5 și – 3 grade. Apoi se va încălzi, iar maximele termice vor fi între 12 și 15 grade Celsius. Din 3 aprilie vremea se va răci ușor. Temperaturile nocturne vor fi pozitive în perioada 30 martie – 7 aprilie și vor fi cuprinse în medie între 1 și 4 grade Celsius. Temporar vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare în 25 și 26 martie și ploaie din 29 martie până la sfârșitul intervalului.

MOLDOVA

Vremea va fi deosebit de rece până în data de 29 martie, cu maxime termice cuprinse în medie între – 4 și 2 grade Celsius și cu minime negative medii în jur de – 6 grade. Apoi vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că în perioada 30 martie – 2 aprilie vor fi maxime termice în medie cuprinse între 12 și 14 grade Celsius.

În ultimele zile, temperaturile diurne vor scădea ușor până la valori medii de 10 grade. Minimele vor fi în creștere între 29 și 31 martie, apoi vor fi cuprinse în medie între 2 și 4 grade Celsius. În primele 2 zile vor fi ninsori moderate cantitativ. Din 29 martie până la sfârșitul intervalului temporar vor fi ploi slabe.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

DOBROGEA

Vremea va fi deosebit de rece până în data de 29 martie, cu maxime termice cuprinse în medie între 1 și 4 grade Celsius și cu minime negative medii între – 3 și – 1 grad. Apoi vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că în perioada 31 martie – 7 aprilie vor fi maxime termice în medie cuprinse între 12 și 14 grade Celsius și valori nocturne medii cuprinse între 5 și 7 grade Celsius.

În primele 3 zile vor fi precipitații la început ploi, apoi și lapoviță și ninsoare, moderate cantitativ în data de 26 martie. Din 29 martie până la sfârșitul intervalului temporar vor fi ploi slabe.

MUNTENIA

Până în data de 29 martie, vremea va fi deosebit de rece cu temperaturi maxime medii cuprinse între 0 și 4 grade Celsius, dar și cu minime negative, în medie, între – 4 și – 2 grade. Apoi vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că în perioada 31 martie – 3 aprilie vor fi maxime termice în medie cuprinse între 15 și 17 grade Celsius.

Din 4 aprilie temperaturile diurne vor scădea ușor până la valori medii de 12 grade. Temperaturile nocturne vor fi pozitive în perioada 31 martie – 7 aprilie și vor fi cuprinse în medie între 3 și 6 grade Celsius. În primele 2 zile vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Din 29 martie până la sfârșitul intervalului temporar vor fi ploi slabe.

Prognoza meteo pentru perioada martie-mai

OLTENIA

Vremea va fi deosebit de rece până în data de 29 martie, cu temperaturi maxime medii cuprinse între 0 și 3 grade Celsius, dar și cu minime negative, în medie, în jur de – 3 grade. Apoi vremea se va încălzi treptat.

Din 5 aprilie temperaturile diurne vor scădea ușor până la valori medii de 12 grade. Temperaturile nocturne vor fi negative în primele zile, apoi vor crește, iar în perioada 31 martie – 7 aprilie și vor fi cuprinse în medie între 4 și 6 grade Celsius. Vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, însemnate cantitativ în primele 2 zile și slabe în 27 și 28 martie. Din 29 martie până la sfârșitul intervalului temporar vor fi ploi în general slabe.

LA MUNTE

Până în data de 29 martie, vremea va fi rece cu temperaturi maxime medii cuprinse între – 4 și 0 grade Celsius și cu minime negative, în medie, între – 10 și – 8 grade. Apoi vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că în perioada 31 martie – 3 aprilie vor fi maxime termice în medie cuprinse între 4 și 7 grade Celsius, dar și minime în jurul valorii de 0 grade.

Va ninge, moderat cantitativ în primele 2 zile și slab în 27 și 28 martie. Din 29 martie până la sfârșitul intervalului temporar vor fi precipitații în general slabe, predominant sub formă de ploaie.