Cum va fi vremea până pe 7 decembrie 2014

De: Carmen Ulian / 25.11.2014, 13:00
Cum va fi vremea până pe 7 decembrie 2014
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează care sunt temperaturile maxime și minime prognozate până pe 7 decembrie, pentru fiecare regiune a țării.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

Vremea se va răci în primele zile, astfel încât pe data de 26 noiembrie media regională a temperaturilor maxime va ajunge la 5 grade, iar cea a temperaturilor minime la -1 grad. Între 27 și 29 noiembrie, valorile termice medii vor crește cu 1…2 grade, atât ziua cât și noaptea, apropiindu-se de cele normale pentru sfârșitul lunii noiembrie. În primele zile ale lunii decembrie, se va declanșa un proces de răcire, lent dar continuu, maximele diurne urmând să coboare spre o medie de 3 grade. Regimul mediu al minimelor nocturne va evolua tot descrescător, respectiv de la 1…2 grade pe 1 decembrie, spre -2 grade pe 7 decembrie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant ploi, va fi mai ridicată în a doua săptămână de prognoză.

CRIȘANA

În primele zile ale intervalului, media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul a 5 grade, iar în perioada 28 – 30 noiembrie aceasta va urca spre 7…8 grade. În cursul celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză, maximele medii diurne vor scădea treptat, de la 7 grade la 3 grade. Regimul termic al minimelor nocturne va fi ușor sub cel normal pentru această perioadă. Astfel, se vor înregistra valori negative ale mediei temperaturilor minime de până la -2 grade în cele mai reci nopți, iar în jurul datei de 1 decembrie această medie va putea urca spre 0…1 grad.

Între 24 și 27 noiembrie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă, dar ulterior se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, în general slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

Cu variații de temperatură în general mici de la o zi la alta, vremea se va menține ușor mai rece decât în mod obișnuit. Astfel, media regională a temperaturilor maxime nu va depăși 4 grade, iar între 26 și 28 noiembrie și din nou între 4 și 7 decembrie aceasta va fi în jurul a 2 grade. Temperaturile minime vor avea permanent o medie sub 0 grade, iar în cele mai reci nopți, estimate la mijlocul acestei săptămâni și spre sfârșitul intervalului de prognoză , aceasta va coborî până în jurul a -5 grade.

Între 24 și 27 noiembrie vor fi condiții reduse de precipitații, însă în intervalul 28 noiembrie – 5 decembrie va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte, în general slabe.

vremea.apropo.ro

 

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropotv.ro

MARAMUREȘ

Vremea se va răci treptat până în data de 28 noiembrie, având drept rezultat scăderea mediei regionale a temperaturilor maxime, de la 5 grade la 3 grade și a celei a temperaturilor minime, de la -1 grad la – 4 grade. În intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie regimul termic va fi normal, cu o medie regională a valorilor maxime de 5…6 grade și a celor minime în jurul a -2 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză, valorile termice vor scădea ușor și treptat, astfel încât mediile diurne vor coborî spre 2 grade, iar cele nocturne spre -4 grade.

Începând cu 28 noiembrie, temporar se vor semnala ploi, lapovițe și ninsori, în general slabe cantitativ.

MOLDOVA

Vremea va continua să se răcească, devenind deosebit de rece în 26 noiembrie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de doar -2 grade. Ulterior, valorile termice diurne vor crește ușor, până la o medie în jurul a 1 grad, în 2 decembrie. Între 3 și 7 decembrie, majoritatea temperaturilor maxime se va situa în domeniul 0…-2 grade. Regimul termic al temperaturilor nocturne va fi, de asemenea, sub cel normal pentru sfârșitul de noiembrie și începutul de decembrie, întrucât în intervalul de prognoză vor fi permanent medii negative ale temperaturilor nocturne, oscilând între -4 și -7 grade.

Pe parcursul primei săptămâni, temporar va fulgui, iar după data de 30 noiembrie va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte.

DOBROGEA

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media regională a temperaturilor maxime va scădea la începutul intervalului de la 4 la 2 grade, iar apoi va crește până în jur de 6 grade (în 2 și 3 decembrie). Între 4 și 7 decembrie, valorile termice diurne medii vor reveni la 2 grade. Evoluția temperaturilor medii nocturne va fi asemănătoare, respectiv o scădere spre -3 grade în primele zile, apoi o creștere treptată spre 2 grade, în 2 și 3 decembrie. Spre finalul intervalului va fi o revenire la valori sub 0 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, mixte, va fi mai ridicată în cea de a doua săptămână.

Dacă ai planuri de pescuit află de la noi valorile solunarului pe zile și pe luni. Fir întins!

http://vremea.apropotv.ro/solunar

MUNTENIA

În prima săptămână, media regională a temperaturilor maxime va fi de cel mult 3 grade, ceea ce va determina o vreme deosebit de rece pentru sfârșitul lunii noiembrie, în contextul în care temperaturile nocturne vor coborî spre o medie de -3 grade. Între 28 noiembrie și 3 decembrie, valorile termice vor crește ușor, atât ziua cât și noaptea, astfel încât media temperaturilor diurne va ajunge la 4 grade, iar cea a temperaturilor nocturne la 0 grade. Ulterior se va produce o răcire, urmând ca pe 7 decembrie media valorilor termice diurne să fie de 1 grad, iar cea a valorilor nocturne de -4 grade.

Intervalul 24-28 noiembrie va fi caracterizat prin precipitații slabe pe spații restrânse, predominant fulguieli și burnițe. Începând cu 29 noiembrie crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte.

OLTENIA

Până pe data de 27 noiembrie, vremea se va răci, astfel că media regională a temperaturilor maxime va coborî spre 1 grad, iar cea a temperaturilor minime, spre -3 grade. Între 28 noiembrie și 2 decembrie, valorile termice medii vor crește cu 2…3 grade, atât ziua cât și noaptea, apropiindu-se de cele normale pentru sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie. În a doua parte a celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză se prefigurează un nou proces de răcire.

Din 28 noiembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte.

LA MUNTE

Până pe data de 26 noiembrie, media temperaturilor maxime se va situa între -1 și -3 grade, iar între 27 noiembrie și 2 decembrie, valorile termice medii diurne vor crește ușor ajungând la 1…2 grade. Începând cu 3 decembrie, maximele medii diurne vor scădea ușor și treptat spre -1 grad. Regimul minimelor nocturne va cunoaște doar mici variații pe parcursul celor două săptămâni, astfel încât se vor înregistra valori medii ale temperaturilor minime sub pragul de îngheț, cuprinse între -8 și -5 grade.

În prima parte a acestei săptămâni se vor semnala ninsori slabe și doar pe arii restrânse, dar, începând cu 28 noiembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant ninsori, va fi ridicată.