Cum va fi vremea până pe 8 decembrie 2013

Apropo.ro / 27.11.2013, 11:30
Cum va fi vremea până pe 8 decembrie 2013
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 25 noiembrie - 8 decembrie, în fiecare regiune a țării.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

Până pe 28 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere, vremea devenind mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, astfel încât media maximelor diurne va ajunge în jurul valorii de 1 grad, iar cea a minimelor nocturne la -3 grade. Apoi, după 2-3 zile de încălzire, se vor menține până pe 8 decembrie temperaturi medii maxime în jurul a 6 grade și temperaturi medii minime între -2 si 0 grade, reprezentând valori apropiate de cele normale, pentru începutul lunii decembrie, în această regiune.

Probabilitatea de apariție a precipitaiților, slabe și moderate cantitativ, se va menține relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză. Îndeosebi în prima parte a intervalului, vor predomina ninsorile.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

CRIȘANA

Pe parcursul primei săptămâni, până în data de 28 noiembrie, va avea loc o răcire a vremii, iar media temperaturilor maxime va scădea spre 1 grad și a celor minime spre – 4 grade. Va urma o încălzire, ce se va încheia pe 30 noiembrie – 1 decembrie, când media maximelor diurne va fi de 5 grade, iar cea a minimelor nocturne, de -1 grad. În a doua săptămână, variațiile de temperatură vor fi mici de la o zi la alta, astfel că, practic, acestea se vor menține foarte apropiate de mediile regionale înregistrate la sfârșitul primelor 7 zile.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în zilele de 25 și 26 noiembrie, când vor fi ninsori pe arii relativ extinse și în general moderate cantitativ și, din nou, după 29 noiembrie.

TRANSILVANIA

Vemea se va răci între 25 și 28 noiembrie, interval în care media temperaturilor diurne va scădea de la 5 la 0 grade, iar cea a minimelor nocturne de la 4 grade la – 7 grade, iar în estul regiunii sub – 10 grade. În intervalul 29 noiembrie-1 decembrie vremea se va încălzi, astfel încât se va ajunge la o medie termică diurnă de 3 grade și una nocturnă, de -4…-3 grade. În a doua săptămână vremea va fi ușor mai rece decât normalul perioadei, cu temperaturi nocturne negative fara a coborî, în medie, sub -5 grade, și temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, între 2 și 4 grade.

La începutul intervalului de prognoză va ninge pe arii relativ extinse. Cu începere din 1 decembrie, zilnic, la nivel local, vor fi precipitații slabe, predominant ninsori.

MARAMUREȘ

Între 25 și 28 noiembrie, vremea se va răci, scăderea de temperatură fiind și aici mai importantă în timpul nopților. Astfel, mediile maximelor regionale vor scădea de la 3 la 0 grade, iar ale minimelor, de la 4 grade spre -6 grade. După data de 28 noiembrie regimul termic va marca o creștere, dar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni vremea va fi totuși ceva mai rece decât ar fi normal în aceasta perioadă, cu temperaturi maxime cuprinse între 2 și 5 grade și minime usor negative, cele mai mici fiind, în medie, de -4 grade.

Exceptând perioada 26-28 noiembrie, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză vor cădea temporar precipitații, mai ales ninsori, moderate cantitativ în prima zi și posibil din nou, între 1 și 3 decembrie, iar în rest, acestea vor fi în general slabe.

MOLDOVA

Până în intervalul 27-28 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere accentuată, vremea devenind rece pentru această perioadă a anului. Astfel, media maximelor diurne va ajunge de la 9 grade la 0 grade, iar cea a minimelor nocturne, de la 7 grade la -6 grade. Apoi, după 2-3 zile de încălzire, până pe 8 decembrie vor fi temperaturi medii maxime în jurul a 3…4 grade și temperaturi medii minime între -3 si -1 grad, ceea ce semnifică un regim termic ușor mai rece decât în mod obișnuit în această perioada.

În prima zi vor fi precipitații mixte, local însemnate cantitativ și cu precădere în vestul și nordul regiunii. Ulterior, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în general redusă, dar izolat vor fi posibile ninsori slabe .

DOBROGEA

După 3-4 zile de răcire accentuată, vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta. Astfel, inițial, media temperaturilor maxime va scădea de la 14 la 4 grade, iar cea a minimelor, de la 11 la -2 grade, pentru ca după data de 28 noiembrie până pe 1 decembrie, maximele diurne să crească, treptat, spre 9 grade și minimele nocturne să ajungă, în medie, la 2

grade. În a doua săptămână de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel normal al primei decade a lunii decembrie, cu medii termice diurne între 6 și 9 grade și nocturne între 1 și 3 grade.

La începutul intervalului de prognoză vor fi precipitații slabe mixte, iar dupăa 1 decembrie crește probabilitatea pentru ploi slabe cantitativ.

Dacă ai planuri de pescuit află de la noi valorile solunarului pe zile și pe luni. Fir întins!

pescuiala

MUNTENIA

Vremea se va răci între 25 și 28 noiembrie, interval în care media temperaturilor maxime va scădea de la 12 la 3 grade, iar cea a minimelor nocturne, de la 9 grade la – 3 grade. În intervalul 29 noiembrie -1 decembrie vremea se va încălzi treptat, astfel încât se va ajunge la o medie termică diurnă de 7 grade și nocturnă de -1 grad. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi cel normal pe fondul variațiilor de temperaturăa mici de la o zi la alta, astfel încât maximele diurne vor fi, în medie, de 6…7 grade, iar cele nocturne, de – 1…-2 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în general redusă, exceptând primele două zile ale intervalului de prognoză când vor fi precipitații mixte și perioada 1-4 decembrie, când vor fi ploi slabe și, trecător, lapoviță.

OLTENIA

În prima parte a intervalului de prognoza va avea loc un proces racire ce va dura până pe 27- 28 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea spre 2…3 grade, iar a celor minime va atinge – 3…-4 grade. Ulterior vremea se va încălzi, astfel încât, pe 1 – 2 decembrie, media maximelor diurne va fi de 5…6 grade, iar cea a minimelor nocturne, de – 2…-1 grad. În a doua săptămână, valorile de temperatură se vor menține apropiate de aceste valori, cu cele mai mari maxime de 7 grade, iar cele mai mici minime, de -3 grade.

În primele zile ale intervalului va ninge, iar între 1 și 4 decembrie, se vor semnala ploi și, trecător, lapovițe.

LA MUNTE

În prima săptămână vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioada a anului, cu medii negative, atât ale temperaturilor maxime, ce vor scădea până spre -4 grade pe 28 noiembrie, cât și ale minimelor nocturne, ce vor coborî până la aproximativ -9 grade, în aceeași zi. După 30 noiembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor fi ceva mai ridicate, oscilând între -1 și 2 grade, iar minimele nocturne, deși vor fi permanent negative, vor fi cu circa 3 grade mai ridicate decât în prima săptămână.

La începutul intervalului de prognoză va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Ulterior, probabilitatea pentru lapovițe și ninsori slabe va crește după data de 1 decembrie.