Cum va fi vremea până pe 9 februarie 2014

Apropo.ro / 28.01.2014, 17:30
Cum va fi vremea până pe 9 februarie 2014
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 27 ianuarie - 9 februarie, pentru toate regiunile țării.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

BANAT

Până pe 2 februarie temperaturile vor marca o creștere treptată, astfel încât maximele diurne ajung până la 4 grade. Între 2 și 5 februarie valorile termice maxime scad cu aproximativ 2 grade Celsius, iar apoi vremea se va încălzi ușor și treptat, urmând ca, la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză, să se atingă medii termice de 5…6 grade la amiază. În ceea ce priveste evoluția minimelor nocturne, acestea vor crește de la -9 grade până spre 0 grade în intervalul 27 ianuarie – 2 februarie, apoi vor marca o scădere ușoară și se vor menține între -4 și -2 grade până la sfârșitul intervalului de prognoză.

În jurul datei de 29 ianuarie vor fi ninsori pe arii extinse, dar nu foarte importante cantitativ, apoi probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mai ridicată între 1 și 4 februarie.

CRIȘANA

În prima săptămână valorile termice maxime vor fi în creștere, de la medii de -3 grade ziua și -7 noaptea, spre 5 grade și, respectiv, -1 grad, pe 2 – 3 februarie. În următoarele zile temperaturile vor scădea cu aproximativ 3 grade Celsius, pentru ca, după data de 6 februarie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, o încălzire ușoară și treptată să aducă regimul termic spre valori medii apropiate celor caracteristice primei decade a lunii februarie. La sfârșitul celei de a doua săptămâni, vor fi din nou, în medie, temperaturi maxime de 5…6 grade și minime de -1 grad.

Va ninge, în general slab cantitativ, pe 29 ianuarie, după care probabilitatea pentru precipitații, cel mai probabil mixte, va fi mai mare între 1 și 4 februarie și, din nou, pe 8 februarie.

TRANSILVANIA

Până spre sfârșitul primei săptămâni vremea rămâne rece, cu medii ale temperaturilor minime de -10…-8 grade și ale maximelor de -5…-4 grade. Pe 1 – 2 februarie regimul termic va marca o creștere de aproximativ 7 grade Celsius, temperaturile apropiindu-se de mediile multianuale specifice perioadei din an. A doua săptămână de prognoză va debuta cu o tendință de ușoară răcire, valorile termice vor scădea cu 2…3 grade până la jumătatea săptămânii, pentru ca la sfârșitul intervalului de prognoză să se revină la un regim termic diurn normal pentru prima decadă a lunii februarie, cu maxime, în medie, de 2 grade Celsius.

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată pe 29 ianuarie, când acestea vor fi sub formă de ninsoare, apoi între 1 și 4 februarie, când, trecător, pot fi și lapovițe sau ploi.

MARAMUREȘ

Până duminică 2 februarie, temperaturile maxime vor crește cu aproximativ 7 grade Celsius, ajungând la valori medii de 3…4 grade. Și tot la sfârșitul primei săptămâni de prognoză, minimele nocturne, în creștere după 31 ianuarie, vor atinge valori medii de -3…-2 grade. În primele zile din cea de a doua săptămână, regimul termic va scădea ușor, temperaturile nocturne vor coborî spre medii de -6…-4 grade, apropiate de normele perioadei, iar maximele vor scădea spre 0 grade Celsius. Ulterior, până la sfârșitul săptămânii, regimul termic nocturn va rămâne relativ constant, în timp ce mediile diurne vor urca din nou spre 3…4 grade.

Va ninge, în general slab cantitativ, pe 29 ianuarie, după care probabilitatea pentru precipitații, posibil mixte, va fi mai mare între 1 și 4 februarie și, din nou, pe 8 februarie.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropo.ro

MOLDOVA

În prima săptămână vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopților și al dimineților. În primele zile media valorilor maxime va fi de -8…-7 grade, iar a minimelor de -10…-12 grade, pentru ca în jurul datei de 31 ianuarie regimul termic să mai scadă cu aproximativ 4 grade. Abia pe 1 și 2 februarie temperatura aerului va marca o creștere semnificativă, temperaturile diurne vor atinge medii de -3…-2 grade, iar cele nocturne vor urca spre -5… -4 grade. În cea de a doua săptămână de prognoză, regimul termic va avea o scădere ușoară la început, dar către week-end vremea se va încălzi din nou, atingându-se medii termice de -6 grade noaptea și 2 grade ziua.

Probabilitatea de ninsoare va fi mai mare pe 27 și 29 ianuarie, precum și între 1 și 3 februarie, când va ninge în general slab cantitativ.

DOBROGEA

În primele zile ale prognozei, maximele diurne vor avea variații între valori medii de -7 și 0 grade, iar minimele nocturne se vor menține relativ constante în jurul unei medii de -8 grade. După data de 30 ianuarie regimul termic va marca o creștere, astfel încât pe 2…3 februarie vor fi temperaturi de aproximativ 4 grade ziua și 0 grade noaptea, apropiate de cele normale climatologic pentru această dată. În a doua săptămână va avea loc o răcire cu 5…6 grade, iar către finalul intervalului de prognoză temperaturile vor crește din nou. Vor fi ninsori pe arii extinse pe 27 și 29 ianuarie, iar în intervalul 2 – 4 februarie vor fi precipitații mixte, în general slabe cantitativ.

MUNTENIA

Până pe 31 ianuarie regimul termic va fi caracterizat prin variații de temperatură între medii de -4 și -8 grade ziua și între -8 și -12 grade noaptea. Între 1 și 3 februarie vremea se va încălzi până la maxime de 1…2 grade și minime de -2 grade, apropiate de normele climatologice. Va urma o ușoară răcire, cu aproximativ 5 grade, până la jumătatea celei de a doua săptămâni de prognoză și, abia spre finalul intervalului temperaturile vor crește din nou, spre maxime de 2…3 grade și minime de -5 grade Celsius.

Va ninge pe arii restrânse și slab cantitativ pe 27 și 28 ianuarie, iar pe 29 ianuarie ninsorile se vor intensifica și se vor extinde ca arie. În intervalul 1 – 4 februarie precipitațiile vor fi mixte.

OLTENIA

În primele trei zile vremea va fi cu mult mai rece decât în mod normal la această dată, și abia între 31 ianuarie și 3 februarie temperaturile vor crește. de la -5 la 1 grad la valorile maxime și de la -9…-8 până la -1 grad la valorile minime nocturne. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar temperaturile nocturne vor scădea, în medie, cu 6 grade, în timp ce maximele diurne se vor menține în jurul unei valori medii de 0 grade Celsius. O ușoară tendință de creștere, cu 1…2 grade, se va manifesta abia la sfârșitul intervalului de prognoză.

Va ninge în jurul datei de 29 ianuarie, iar între 1 și 4 februarie va crește probabilitatea pentru precipitații mixte, de asemenea pe arii extinse.

LA MUNTE

Până spre sfârșitul primei săptămâni regimul termic se va menține relativ constant, cu medii de -6…-4 grade ale temperaturilor maxime și de -12…-10 grade ale celor minime. După 31 ianuarie vremea se va încălzi ușor, spre valori medii cu aproximativ 6 grade mai ridicate pe 2…3 februarie. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată prin temperaturi maxime între -4 și 0 grade și minime între -10 și -7, cu cele mai scăzute valori la mijloc de săptămână.

Va ninge pe 29 ianuarie și, din nou, în intervalul 1 – 4 februarie. În rest, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.