Cum va fi vremea până pe 9 martie 2014

Apropo.ro / 25.02.2014, 10:30
Cum va fi vremea până pe 9 martie 2014
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 24 februarie - 9 martie, pentru toate regiunile din țară.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

BANAT

În cea mai mare parte a intervalului de referință, valorile termice se vor situa peste cele climatologic normale pentru sfârșitul lunii februarie și prima decadă de martie. În zilele de 24 și 25 februarie, dar foarte probabil și către sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile vor fi în medie de 9…12 grade ziua și 1…4 grade noaptea. Perioada 27 februarie – 5 martie va fi caracterizată de o vreme chiar deosebit de caldă, abaterea pozitivă a temperaturii față de mediile multianuale specifice urmând a fi de până la 8…9 grade, astfel că valorile diurne mediate vor fi de 13…15 grade, iar cele minime nocturne de 3…5 grade.

Vor fi ploi slabe, cu caracter local în prima zi a intervalului de prognoză, apoi probabilitatea de ploaie va crește pe parcursul celei de-a doua săptămâni, în special în perioada 4 – 6 martie.

CRIȘANA

Regimul termic se va menține aproape tot intervalul peste ce ar fi normal la sfârșit de iarnă și început de primăvară calendaristică, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 10…12 grade, iar în perioada 28 februarie – 2 martie chiar și de 13…15 grade. Spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză se estimează o scădere de temperatură către valori mai apropiate de mediile climatologice specifice. În privința minimelor nocturne, sunt de așteptat valori mai coborâte la începutul intervalului, dar și în ultimele zile, perioade când, în orele dimineților, vor fi în medie 0…2 grade. În restul timpului, temperatura minimă va fi în medie de 2…4 grade.

Ploi slabe, pe arii restrânse vor fi în prima zi a intervalului, iar probabilitatea de ploaie va fi din nou în creștere în perioada 4 – 8 martie.

TRANSILVANIA

În perioada 24 – 26 februarie, regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de mediile multianuale specifice, astfel că ziua vor fi în medie 5…8 grade, iar noaptea temperaturi ușor negative, de -3…-2 grade în medie. Valori mai mici sunt de așteptat în zonele depresionare, unde minimele vor coborî spre -7…-8 grade. De la mijlocul primei săptămâni până în jurul datei de 5 martie, vremea va fi în încălzire, determinând temperaturi mai ridicate decât cele înregistrate în mod obișnuit în această perioadă din an; ziua vor fi în medie 7…12 grade, iar noaptea doar izolat, cu precădere în depresiunile din estul regiunii, vor mai fi valori ușor negative. O scădere de temperatură este probabilă și pentru sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitații, predominat ploaie, va crește pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, în special în jurul datei de 5 martie.

MARAMUREȘ

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale la sfârșitul lunii februarie și prima decadă de martie, astfel că media maximelor va fi de 10…12 grade, iar a minimelor de 1…3 grade. În data de 25 februarie, dar și în perioada 7 – 9 martie sunt estimate valori mai apropiate de mediile multianuale, cu temperaturi ușor negative noaptea.

Probabilitatea de ploaie va fi în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

MOLDOVA

Intervalul de prognoză va debuta cu temperaturi apropiate de cele specifice datei calendaristice, cu valori maxime în medie de 2…5 grade și minime de -2…0 grade. În restul perioadei, regimul termic va fi peste cel mediu climatologic, fiind de așteptat medii ale temperaturilor maxime între 5 și 10 grade și valori termice în general pozitive noaptea.

În primele două zile se vor semnala precipitații mixte, neînsemnate cantitativ. În a doua săptămână crește probabilitatea pentru ploi slabe.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp     util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropo.ro

DOBROGEA

Perioada de prognoză va debuta cu temperaturi în jurul celor specifice datei calendaristice, cu valori maxime în medie de 3…6 grade și minime de 0…2 grade. În restul intervalului va fi un regimul termic peste cel climatologic normal, fiind de așteptat ziua în medie între 7 și 11 grade, iar noaptea între 2 și 5 grade.

În primele trei zile se vor semnala precipitații slabe, predominant ploi, cu caracter local. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată și în perioada 5 – 8 martie.

MUNTENIA

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic se va situa în general peste cel multianual specific perioadei, astfel că media maximelor va fi de 9 la 12 grade, iar a minimelor de 1…4 grade. Doar în primele zile (24 – 26 februarie) se vor înregistra temperaturi mai apropiate de cele climatologic normale, astfel că, în medie, ziua vor fi 5…7 grade, iar noaptea -1…0 grade.

Vor fi ploi slabe sau burnițe, cu caracter local în primele două zile, apoi probabilitatea de ploaie va crește, din nou, după data de 4 martie.

OLTENIA

În cea mai mare parte a intervalului de referință, valorile de temperatură se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei din an, astfel că ziua vor fi în medie 9 la 12 grade, iar noaptea 1 la 4 grade. Doar în primele zile (24 – 26 februarie) se vor înregistra temperaturi apropiate de cele obișnuite pentru data din calendar, astfel că, în medie, maximele vor fi 5…7 grade, iar minimele de -1…1 grad.

Vor fi ploi slabe, cu caracter local în prima zi, apoi probabilitatea de ploaie va crește, din nou, după data de 3 martie.

LA MUNTE

În primele zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 0…3 grade, iar a minimelor între -6 și -4 grade. Pentru restul intervalului sunt de așteptat valori ziua în medie de 3…5 grade și temperaturi minime în creștere, dar încă sub pragul de îngheț, -4 la -2 grade, reprezentând un regim peste cel mediu multianual.

Probabilitatea pentru precipitații slabe, mixte, va fi mai mare în prima zi și din nou după data de 3 martie.