Cum vor să încaseze polițiștii australieni 9 milioane în plus la amenzi

De: Marian Andrei / 19.07.2013, 17:30
Cum vor să încaseze polițiștii australieni 9 milioane în plus la amenzi
Polițiștii australieni au reușit, printr-o șmecherie legală, să crească cu 19% valoarea amenzilor încasate pentru depășirea vitezei legale.

După ce un ziar australian a descoperit o creștere spectaculoasă a numărului de vehicule detectate de radare depășind viteza legală, ceea ce a condus la o creștere semnificativă a valorii amenzilor, Ministerul de Interne a statului Queensland a „mărturisit” că a fost micșorată toleranța radarelor la 1km/h.

Ministerul a insistat că micșorarea toleranței a avut loc doar pe sectoarele care au limită de viteză de 60 de kilometri pe oră, pentru creșterea siguranței rutiere, fără a avea în vedere creșterea sumelor câștigate din amenzi.

Potrivit datelor publicate de The Courier-Mail, numărul amenzilor date pentru depășirea vitezei în prima săptămână a lunii iulie a fost de 7.628, față de 6.081 în perioada similară a anului trecut. Creșterea de 19,5% s-a tradus prin încasări sporite, doar în această săptămână, cu 173.000 de dolari, ceea ce justifică predicția ministerului că sumele încasate din amenzi vor fi mai mari cu 9 milioane de dolari anul acesta.

Autorii articolului se așteaptă ca micșorarea toleranței să fie aplicată la toate sectoarele afectate de limite de viteză, însă ministerul a anunțat că nu va face publică toleranța „pentru nu a crește de facto limita de viteză”.