Cunoaște-i pe cei mai celebri 5 bucătari din lume

De: Mihaela Enache / 06.09.2013, 12:10
Ori de câte ori ne uităm la emisiunile de travel&food la televizor, ne întrebăm: „Cine sunt oamenii din spatele acestor povești?" Ei bine, nu știm despre toți încă, dar cu siguranță știm câte ceva despre cinci dintre bucătarii cu renume mondial, care ne-au oferit restaurante cu stele Michelin, de care să ne bucurăm.

Aceștia sunt celebri prin propriile lor forțe, doamnelor. Cu emisiuni TV, o serie de cărți de bucate, produse de vânzare și apariții în emisiuni ca invitați, popularitatea lor crește pe zi ce trece.

1. Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Instruit în cadrul celebrului Marco Pierre White, locul lui Ramsay în lume ca bucătar de top este imbatabil. Cu restaurante cu stele Michelin pe tot globul, Ramsay se mândrește să servească carne exotică și proaspătă, gătită la perfecțiune. Probabil l-ai văzut pe Ramsay folosind cuvântul F și strigând la echipa lui de bucătari, nu-i așa? Ă‚sta e genul de energie care face echipa lui să funcționeze strună.

2. Mario Batali

Mario Batali

Îți vine să crezi că acest bucătar faimos are o „uniformă” din saboți de culoare portocalie și pantaloni scurți în propriul lui restaurant? Multi-pasionatul Batali a fost catapultat la statutul de bucătar-șef celebru după ce restaurantul său, Babbo, s-a dovedit a fi un succes masiv. Un alumni al preparatului Gordon Bleu, Batali a conceput un stil de gătit meticulos, prin combinarea unor arome din opt zone ale Italiei. Știi ce iubește lumea la el? Rețetele lui sunt un amestec de arome tradiționale italiene, cu ingrediente care sunt disponibile pe plan local. Fără prea mare tam-tam.

3. Ferran Adria

Ferran Adria

Cum am putea să nu avem acest bucătar catalan celebru pe lista noastră? Trebuie să fi auzit de celebrul restaurant El Bulli din Spania, corect? Ele ste steaua din spatele acestuia, doamnelor. De la gătit pentru armata spaniolă până la înființarea unui restaurant care are una din cele mai lungi cozi de așteptare din lume, acest bărbat a parcurs drum lung. Dacă vrei să te mândrești cu cunoștințele tale despre bucătarii celebri ai lumii, atunci vorbește despre „gastronomia moleculară” și despre Ferran Adria pentru a face impresie!

4. Emeril Lagasse

Emeril Lagasse

Nu crezi că un imperiu în valoare de 70 de milioane de dolari și lungi emisiuni TV în rețelele de cablu sunt motive suficiente pentru a-l numi pe Emeril Lagasse un bucătar celebru în toată lumea? Noi nu știm dacă vă permiteți să vizitați un restaurant Lagasse sau nu, dar încearcă să economisești pentru ca, măcar o dată în viață, să încerci felurile semnate de el, New Orleans Creole și soiurile Cajun. Crede-ne, nu vei regreta.

5. Jean-Georges Vongerichten

Jean-Georges Vongerichten

Ne place acest bucătar, pentru că nu a sărit în goana după construirea unui brand sau realizarea de emisiuni TV, cum au făcut colegii lui. Plănuiești să vizitezi New York, Shanghai, Londra, Las Vegas sau Paris oricând, în curând? Atunci rezervă-ți o masă și la unul din restaurantele lui în oricare din aceste orașe. Ne place faptul că a cochetat cu o varietate de bucătării. Încearcă aromele explozive Thai de la Vong sau bucătăria tradițional franceză de la restaurantul cu stea Michelin, Jean Georges din NYC.