„Cupa Mondială face minuni” care… sunt anchetate de poliție

De: Marian Andrei / 21.06.2014, 13:20
Poliția braziliană a deschis o anchetă după ce imaginile din tribune au arătat persoane în scaune cu rotile sărind în sus de bucurie în timpul desfășurării meciurilor.

Bazându-se pe imaginile înregistrate atât de camerele de luat vederi, cât și pe cele ale camerelor de supraveghere, polițiștii investighează o eventuală fraudă cu bilete.

Există presupunerea că mai multe bilete destinate persoanelor cu dizabilități au ajuns pe piața neagră, fiind vândute unor persoane perfect sănătoase. Frauda ar fi cu atât mai mare cu cât fiecare bilet pentru persoanele cu dizabilități permite accesul pe stadion a două persoane, a titularului și a unui însoțitor.

În Brazilia, vânzarea la suprapreț a biletelor este strict interzisă, vinovații riscând patru ani de închisoare.

Există 22 de înregistrări care prezintă persoane cu dizabilități stând în piciore numai la meciul Uruguai-Anglia, dar și numeroase altele făcute de spectatorii din tribune și postate pe rețelele de socializare.

„Cupa Mondială face minuni”, este comentariul ce însoțește o astfel de poză.

Oricum, oficialii afirmă că investigația va fi dificilă, pentru că există persoane care pe termen scurt pot sta în piciore și merge, însă nu și pe termen lung.