Cupa Mondiala și obezitatea

Apropo.ro / 16.06.2006, 13:41
Cupa Mondiala și obezitatea
Urmarirea tuturor meciurilor din Cupa Mondiala stând pe canapea, mâncând clasicele produse consumate la astfel de evenimente, pizza și chipsuri, și bând bere poate avea ca efect depunerea a cinci kilograme în plus, este de parere principalul sindicat agricol italian Coldiretti,

Urmarirea tuturor meciurilor din Cupa Mondiala stând pe canapea, mâncând clasicele produse consumate la astfel de evenimente, pizza și chipsuri, și bând bere poate avea ca efect depunerea a cinci kilograme în plus, este de parere principalul sindicat agricol italian Coldiretti, care sfatuiește pe microbiști sa manânce „morcovi, pepene și salate variate”.

„Fotbalul, berea și pizza sunt o combinație devastatoare pentru fanii care urmaresc meciurile din Cupa Mondiala la televizor și petrec multe ore pe canapea. Riscul este de a câștiga cinci kilograme în plus”, a indicat Coldiretti într-un comunicat.

„O luna de meciuri, cu o medie de doua partide pe zi, cu un total de 5.760 de minute de transmisiune televizata, fara a lua în calcul prelungirile și emisiunile de comentarii, pot anula efectele obținute în urma mai multor luni de exerciții fizice. O cantitate de 1000 de calorii suplimentare consumate zilnic are ca efect acumularea unui kilogram în plus pe saptamâna.”, se indica în același comunicat.

Deci, pentru a profita de meciurile transmise la televizor, urmarind în același timp o supraveghere a siluetei, Coldiretti recomanda evitarea alimentelor care conțin multe calorii.

„Ronțaiți de preferința morcovi, cireșe, piersici și caise în loc de alune, nuci sau mini-pizza”. Astfel se poate asigura necesarul de potasiu, sodiu, calciu și fosfor. Pentru a lupta împotriva sortimentelor de pizza, telespectatorii pot consuma salate variate care conțin doar 17 calorii pentru 100 de grame.

Coldiretti mai recomanda ca, în momentul fatidic, sa se consume suc de zmeura, care are doar 38 de calorii la 100 de grame și sa se ignore cu fermitate berea blonda.