Cupa României la box

Apropo.ro / 21.02.2005, 12:25
Cupa României la box
La ediția din 2005 a Cupei României la box seniori, ce se desfașoara în aceasta saptamîna, la Buzau, vor participa 86 de pugiliști, care au facut, miercuri, cîntarul oficial, au anunțat reprezentanții FR de Box, în cadrul unei conferințe de presa,

La ediția din 2005 a Cupei României la box seniori, ce se desfașoara în aceasta saptamîna, la Buzau, vor participa 86 de pugiliști, care au facut, miercuri, cîntarul oficial, au anunțat reprezentanții FR de Box, în cadrul unei conferințe de presa, transmite trimisul MEDIAFAX.

Antrenorul lotului național, Francisc Vaștag (foto), a precizat ca la competiția de la Buzau participa toți componenții lotului de seniori al României.

„Avem mare nevoie de aceste sparring-uri, cum le spunem noi, în care sportivii din lotul național au șansa sa se bata cu alți pugiliști, chiar daca nu foarte valoroși, dar pe care nu îi cunosc. La lotul național sportivii ajung sa se cunoasca prea bine între ei și este bine sa se confrunte și cu alte stiluri de lupta”, a declarat Vaștag.

Vaștag a menționat ca exista doua categorii de greutate fara reprezentanți în lotul național. „Avem probleme la 51 kg și la 54 kg, unde nu avem nici un sportiv în lot. Speram sa descoperim pe cineva la aceasta ediție a Cupei României. Cei mai promițatori ar fi Florin Ivan, la 51 kg și Sandu Vasile, la 54 kg. Speram ca ei sa confirme”, a afirmat Vaștag.

Tehnicianul a adaugat ca lotul național va participa, în luna aprilie, la un turneu de pregatire în Germania. Apoi, pugiliștii urmeaza sa plece în Cuba, la o competiție foarte puternica, în cadrul careia va avea loc și un schimb de experiența între antrenori.

„Acest an va fi unul de pregatire, în care trebuie sa se cristalizeze lotul de sportivi pentru JO de la Beijing. La Campionatele Mondiale din luna noiembrie nu ne așteptam la prea multe, dar cred ca putem obține doua, trei medalii”, a spus Vaștag.

În urma cu 20 de ani, Francisc Vaștag a cîștigat, la Buzau, primul sau titlu național, la categoria 57 kg.

Medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, Ionuț Gheorghe, a declarat ca se simte onorat sa fie considerat liderul echipei naționale. „Este o mare performanța pentru mine ca la vîrsta de 21 de ani sa fiu liderul echipei naționale. Acest concurs este un bun prilej de verificare pentru cea mai importanta competiție din acest an, Campionatele Mondiale, la care sper sa obțin o medalie”, a declarat Gheorghe.

Campionul european de juniori și participant la JO de la Atena, Viorel Simion, considera ca astfel de competiții, organizate pe plan intern, sînt benefice. „Este foarte bine ca avem în țara astfel de turnee, chiar daca sportivii care participa nu sînt chiar din prima linie valorica. Acasa ne putem vedea mai bine greșelile”, a spus Simion.

Pugilistul Bogdan Dinu a declarat ca se bucura pentru cooptarea sa în lotul de seniori. „Anul acesta mai pot participa înca la Campionatele Europene de juniori, unde voi încerca sa cîștig titlul care îmi lipsește din palmares. Ma bucur ca ma pregatesc acum cu lotul de seniori, pentru ca aici am parteneri de antrenament pe masura mea”, a precizat Dinu.

La competiția de la Buzau este prezent și fostul pugilist Marian Simion, în calitate de antrenor la Dinamo. Vaștag a declarat ca nu crede ca Marian Simion ar putea reveni asupra deciziei de a se retrage din activitate. „Fiecare pugilist, dupa ce decide sa se retraga, trece printr-o perioada de confuzie, cînd nu știe ce sa faca și ar vrea sa revina. Toți am trecut prin asta. Nu cred ca Marian Simion va mai reveni în ring”, a precizat Vaștag.

Cupa României la box începe miercuri, semifinalele și finalele fiind programate vineri și sîmbata.

Mediafax