Cupa Spaniei 2012: FC Barcelona și Athletic Bilbao, în finală

De: Tanase Dragos - Marian / 09.02.2012, 12:30
Formația FC Barcelona s-a calificat în finala Cupei Spaniei, după ce a învins, cu scorul de 2-0, echipa Valencia, în manșa secundă a semifinalelor competiției. Golurile au fost marcate de Fabregas '16 și Xavi '81, iar în tur, scorul a fost egal, 1-1.

Echipele:

Barcelona: Pinto РPiqu̩, Puyol, Abidal РXavi, Mascherano, Thiago, Cesc РMessi, Cuenca, Alexis

Valencia: Alves – Miguel, Rami, V. Ruiz, Mathieu – Albelda, Éver Banega – Feghouli, Jonas, J.Alba – Aduriz

În finală, FC Barcelona va întâlni echipa Athletic Bilbao, care s-a calificat după ce a învins, marți, pe teren propriu, cu scorul de 6-2 (3-0), formația Mirandes, din liga a treia, în manșa secundă a semifinalelor competiției, informează AFP.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Muniain ’11, Laskurain ’14, Aurtenexte ’22, Llorente ’71, ’75 și Cesar Caneda ’88 autogol, în timp ce pentru oaspeți a înscris Blanco, în minutele 57 și 86. În tur, Athletic Bilbao s-a impus, în deplasare, cu scorul de 2-1.

Echipele:

Athletic Bilbao: Iraizoz – Iraola, Amorebieta, Aurtenetxe, Javi Martínez – Susaeta, Iturraspe (San Jose ’58), Ander Herrera (Perez ’74), Llorente – Muniain (Lopez ’77), De Marcos.

Mirandes: Nauzet – Cesar Caneda, Raul Garcia, Mikel (Borrell ’56), Garmendia – Aitor Blanco, Martins (Garro ’68), Lambarri, Aritz Mújika – Pablo, Alain Arroyo (Muneta ’46).

Fotbaliștii echipei Athletic Bilbao se bucură pentru calificarea în finala Cupei Spaniei din 2012

Fotbaliștii echipei Athletic Bilbao se bucură pentru calificarea în finala Cupei Spaniei

Finala Cupei Spaniei se va disputa pe 20 mai, daca FC Barcelona nu va disputa finala Ligii Campionilor – sau pe 25 mai – in caz contrar.

Anul trecut, Cupa Regelui (Cupa Spaniei) a fost adjudecată de Real Madrid, chiar în dauna Barcelonei (scor 1-0). Însă, anul acesta tocmai catalanii i-au eliminat pe madrileni, din aceeași competiție, încă din sferturi!