Cura de slabire: asa nu…

Apropo.ro / 17.02.2009, 18:00
Ai vrea sa dai jos cele cateva kilograme in plus cat mai repede ? Ai impresia ca stii ce sa faci intr-o cura de slabire ? Noi iti spunem ce sa NU faci.

Ce repede trece timpul…Parca mai ieri tineam diverse cure pentru a intra in rochia de revelion, cumparata cu doua masuri mai mica, gandindu-ne insa numai la bunatatile si delicatesele pe care o sa le degustam de Craciun.

Si exact cand avem impresia ca suntem in siguranta, ascunse bine sub hainele groase ale iernii, iata ca primavara da buzna peste noi.

Primavara este doar un anotimp de trecere pentru majoritatea femeilor, in care fie ne hotaram sa aratam bine pentru vara si depunem eforturi supraumane pentru a ne asigura ca este asa, fie ne resemnam cu gandul ca va fi inca un an in care ne vom ascunde rotunjimile in spatele unui pareo bine plasat.

La inceputul fiecarei veri incep sa curga in toate revistele si portalurile dedicate Mariei-sale, Femeia, sute de articole pe aceasta tema, insa de ce sa nu fim prevazatoare anul asta?

De fiecare data cand ajungem in punctul critic, ne dorim sa fii avut mai mult timp la dispozitie.Si cum nu au fost inca inventate dietele pe baza de prajituri si cartofi prajiti, ceea ce trebuie sa retineti in esenta este urmatorul lucru: ne place sau nu, cea mai buna cura de slabire si in acelasi timp, secretul unei sanatati indelungate este un regim alimentar variat, dar moderat. Si bineinteles…miscarea.

Nu spune nimeni sa ne apucam de un sport de performanta, insa cateva miscari de baza executate zilnic ne vor face sa ne simtim mai bine. Si, ca sa incepem cu inceputul, propun sa bifam ceea nu trebuie sa facem atunci cand vrem sa tinem o cura de slabire.

Nu lasati acest proiect pe ultima suta de metri, pentru ca graba de a obtine rezultate rapide ne poate indemna sa apelam la strategii necugetate. Cum ar fi sa luam pastile de slabit, chiar daca nu avem neaparata nevoie de ele.

In principiu, sunt trei feluri de astfel de pastile: cele care se iau numai la recomandarea medicului, in urma unor analize riguroase si numai in cazul in care organismul nu raspunde la dietele normale. In cele mai multe cazuri, este vorba despre obezitate, deci numarul kilogramelor care trebuie date jos este considerabil mai mare decat cele ale unei persoane care incearca sa scape de actiunea sarmalelor de Craciun.

Cele mai cunoscute tratamente din acesta categorie sunt Regenon si Xenical. Regenonul inhiba foamea la nivelul sistemului nervos central, insa afecteaza activitatea normala a creierului si poate provoca dependenta. In general, ce repara pe o parte, strica pe cealalta. Xenicalul este mai putin nociv si lucreaza la nivelul absorbitiei lipidelor.

Problema este ca actioneaza si ca o bariera impotriva absorbitiei alimentelor in sange. Prin urmare, cei care urmeaza tratamentul cu Xenical mananca ca o persoana normala, insa in sange nu ajung nutrientii din mancare.

Rezultatul ? Apatie, astenie, anemie si chiar depresie. Per total, cei care urmeaza un astfel de tratament slabesc intr-un an de zile cu 2 pana la 4 kilograme mai mult decat o persoana care urmeaza un regim sanatos in aceeasi perioada de timp.

Varianta capsulelor de slabit care nu necesita reteta medicala devine viabila doar daca vreti sa va asigurati ca faceti toate eforrturile posibile pentru a arata mai bine. Majoritatea dintre ele sunt certificate in laboratoarele proprii, deci nu reprezinta o garantie viabila. Mai sunt tratamentele pe baza de plante, care, in cel mai bun caz, au un efect detoxifiant, asa ca sunteti libere sa le incercati. Se pare ca in cazul acestora, efectul Placebo face minuni.

E ciudat cum evolutia stiintifica si tehnologica a omenirii a rezolvat atat de multe dileme, probleme si mistere, insa nu a putut face inca ceva concret pentru a contracara raspandirea bolii despre care se spune ca va fi maladia secolului XXI, pentru simplul motiv ca afecteaza mai multe persoane decat oricare alta: obezitatea.