Curaj nebănuit

Apropo.ro / 08.10.2007, 01:38
Curaj nebănuit
Pentru Erica Bain, străzile New York-ului sînt domeniul ei. Plimbîndu-se, a strîns poveşti, instantanee de viaţă cu care-şi umple emisiunea de radio a cărei realizatoare este, ”Street Walk”.

Pe străzi era, împreună cu bărbatul vieţii ei, David Kirmani, în noaptea în care au fost atacaţi cu bestialitate de nişte huligani. În urma atacului, femeia şi-a revenit, dar David nu a reuşit să supravieţuiască.

Mai mult, oraşul pe care-l iubea atît de mult şi care o inspira acum o îngrozeşte. După fiecare colţ i se pare că o pîndeşte cineva. Ca să facă ceva împotriva terorii care ameninţă să-i invadeze viaţa, Erica îşi cumpără un pistol. Prima oară cînd împuşcă pe cineva este în legitimă apărare, apoi începe să tragă… În timp ce actorii încercau să-şi intre în roluri, irlandezul Neil Jordan făcea cunoştinţă cu New York-ul: ”Sînt străin în acest oraş. O bună parte din treaba mea a fost să umblu pe străzi şi să găsesc locaţii mai puţin uzate în cinematografie şi care să fie sugestive pentru povestea noastră”.

Premiera 12 octombrie
TO: The Brave One.
Producţie SUA, 2007. R: Neil Jordan.
Cu: Jodie Foster, Terrence Howard, Nicky Katt, Naveen Andrews, Mary Steenburgen, Ene Oloja, Luis Da Silva Jr., Blake Foster. Distribuit de InterComFilm Distribution