Curele de dezintoxicare de dupa sarbatori sunt inutile

Apropo.ro / 04.01.2006, 16:04
Curele de dezintoxicare de dupa sarbatori sunt inutile
Cercetatorii britanici au efectuat un studiu care arata ca produsele comercializate în vederea recâștigarii siluetei dupa perioada de sarbatori nu reprezinta decât o pierdere de timp și de bani, relateaza AFP. Curele de "dezintoxicare" compuse din poțiuni și comprimate

Cercetatorii britanici au efectuat un studiu care arata ca produsele comercializate în vederea recâștigarii siluetei dupa perioada de sarbatori nu reprezinta decât o pierdere de timp și de bani, relateaza AFP.

Curele de „dezintoxicare” compuse din poțiuni și comprimate destinate „purificarii” organismului dupa excesele alimentare de Craciun și Revelion sunt mai puțin eficiente decât apa și somnul, susțin cercetatorii asociației Sense About Science.

Potrivit lui Martin Wiseman, nutriționist la Universitatea Southampton, „cura de «dezintoxicare» este un exemplu al capacitații oamenilor de a crede în magie și de a plati pentru ea, în pofida absenței dovezilor unor rezultate serioase”.

Conform cercetatorilor, corpul uman este perfect capabil sa elimine el însuși excesele de grasime și alcool din perioada sarbatorilor. Ficatul funcționeaza ca „o adevarata uzina chimica” extrem de complexa, care descompune toxinele într-un mod mai eficient decât produsele „miraculoase”.

„Singurul care scade în greutate în timpul unui regim de «dezintoxicare» este portmoneul”, a declarat John Hoskins, unul dintre autorii raportului.

Asociația Sense About Science este specializata în demistificarea convingerilor eronate în domeniul științific.

Mediafax