Curele de slabire pot agrava celulita

Apropo.ro / 17.08.2006, 13:41
Curele de slabire pot agrava celulita
Curele de slabire pot agrava celulita, este concluzia unui studiu recent realizat de o echipa de cercetatori americani și publicat în Plastic and Reconstructive Surgery, informeaza BBC News Online. Timp de foarte mulți ani femeile afectate de celulita au fost sfatuite sa combata

Curele de slabire pot agrava celulita, este concluzia unui studiu recent realizat de o echipa de cercetatori americani și publicat în Plastic and Reconstructive Surgery, informeaza BBC News Online.

Timp de foarte mulți ani femeile afectate de celulita au fost sfatuite sa combata aceasta tulburare prin exerciții fizice, o dieta alimentara hipocalorica și consum ridicat de apa.

Studiul realizat de o echipa de cercetatori de la American Society of Plastic Surgeons sugereaza faptul ca femeile ar trebui sa învețe sa se obișnuiasca cu acest „aspect de coaja de portocala”. Cercetatorii sunt de parere ca dietele hipocalorice nu elimina celulita, ci, dimpotriva, pot avea ca rezultat o accentuare a acestui aspect de coaja de portocala.

Conform datelor specialiștilor, 85% dintre femei sufera de celulita. Aceasta se dezvolta pe abdomen, coapse și fese și este localizata în țesutul fibros care face legatura dintre mușchi și piele.

În momentul în care grasimile, lichidele și toxinele sunt captate sub piele, se formeaza conglomerate dure de grasime care produc efectul de coaja de portocala.

Cercetatorii care au realizat acest studiu au monitorizat 29 de femei care urmau diverse programe de slabire: mese cu consum extrem de scazut de grasimi, diete pe baza de lichide, medicație anti-obezitate, bypass gastric (operație chirurgicala de micșorare a stomacului).

Specialiștii au masurat indicele de masa corporala al participantelor la acest studiu, atât înainte, cât și dupa încheierea programelor de slabire. Femeile au slabit, în medie, 13,8 kilograme.

O treime dintre participantele la acest studiu au remarcat o înrautațire a aspectului de coaja de portocala.

Pacientele care au remarcat cele mai mari îmbunatațiri au fost cele care au pierdut cel mai mult din greutate, respectiv din procentajul de țesut adipos.

Elasticitatea pielii este un factor important deoarece în cazul participantelor care erau mai slabe pielea și-a pierdut elasticitatea, accentuându-se aspectul de coaja de portocala.

John Kitzmiller, chirurg plastician, co-autor al acestui studiu, a declarat: „Deși aspectul de coaja de portocala s-a diminuat la majoritatea pacientelor, pierderea în greutate nu a eliminat complet aceasta tulburare”.

„Conglomeratele de grasime sunt permanente, dar scad în consistența pe masura ce se pierde din greutatea corporala”, a adaugat acesta.

Mediafax