Curs de gătit oferit de Chef Florin Dumitrescu – FOTO

De: Cristiana Trifu / 09.02.2018, 14:44
Curs de gătit oferit de Chef Florin Dumitrescu - FOTO
Sorin Mihailidis este marele câştigător al concursului „Chef-ul reţetelor”, ce s-a desfăşurat în aplicaţia „Chefi la cuţite”. Sorin a avut ocazia să participe în această dimineaţă la un curs de gătit oferit de Chef Florin Dumitrescu, premiu ce a fost pus la bătaie în aplicaţia celei mai iubite emisiuni culinare.

Chef Florin Dumitrescu i-a oferit câştigătorului o experienţă gastronomică de neuitat în care i-a explicat cu mult tact şi răbdare care sunt secretele din spatele unei farfurii impecabile. Sorin i-a mărturisit juratului că găteşte de mai multe ori pe săptămână şi că are o reţetă favorită- pastele cu broccoli şi pui. Deşi nu este expert în bucătărie, a fost extrem de încântat să gătească alături de chef-ul său preferat:

,,Am înţeles că ştii să faci câteva preparate de bază, dar vreau să te învâţ cum poţi să găteşti ceva excepţional”, i-a spus Florin Dumitrescu. Cursul nu s-a limitat doar la o demonstraţie de gătit, ci şi la o scurtă istorie a folosirii ingredientelor şi aromelor conform regulilor de aur ale bucătăriei. Tehnicile, trucurile, modalităţile de asamblare a preparatului, dar şi cele mai inedite combinaţii de gusturi au fost desluşite de către Sorin Mihailidis în prezenţa juratului ,,Chefi la cuţite”, chef Florin Dumitrescu.

Aprovizionarea cu ingrediente proaspete din cămara Lidl a stat la baza procesului de gătit, iar atmosfera caldă a bucătăriei Kuxa a transformat întregul proces dintr-un curs culinar, într-o experienţă personalizată unică. Cu ajutorul lui chef Florin Dumitrescu, care i-a fost mentor la bancul de lucru, Sorin a pregătit întâi o supă de bază, care a putut fi folosită ulterior şi în componenţa sosurilor. De la pui crocant, legume, la filetat şi preparat peştele conform celor mai delicioase reţete, cei doi au petrecut câteva ore împreună, ore care i-au depăşit aşteptările câştigătorului: ,,Încă nu m-am decis dacă aş putea participa în viitorul sezon Chefi la cuţite, dar e o idee pe care o iau în calcul.”

Dacă la începutul cursului Sorin mărturisea că este un amator, pasionat de gătit, la finalul experienţei a declarat că se simte mult mai stăpân la bancul de lucru şi că aşteaptă cu nerăbdare să împărtăşească cu cei dragi noile trucuri dobândite: ,,Mă consider amator, dar îmi doresc ca pe viitor să profesez în domeniul culinar. Din ce am văzut la TV, Chef Dumitrescu este un bucătar excelent, un familist convins şi consider că este un om foarte bun.”, a mărturisit câştigătorul.