Cursa vieții: a alergat 7 km după tren, după ce a căzut din el

De: Marian Andrei / 21.01.2013, 18:40
Cursa vieții: a alergat 7 km după tren, după ce a căzut din el
Îmbrăcat doar cu pantaloni de trening și un tricou, un rus a fost nevoit să alerge 7 kilometri la -40 grade Celsius după trenul din care căzuse.

Bărbatul de 42 de ani călătorea la bordul unui tren de noapte pe ruta Moscova – Neryungri iar incidentul s-a petrecut în taigaua siberiană, unde stațiile sunt rare.

Bărbatul le-a declarat autorităților că s-a dus să fumeze în ultimul vagon. După ce a terminat țigara, dorind să se întoarcă, a deschis altă ușă și a pășit în gol.

Deși nu a fost rănit în cădere, bărbatul a descoperit cu groază că se află în plină taiga, îmbrăcat doar cu un tricou, pantaloni de trening și papuci, în condițiile în care temperatura de afară era de aproximativ -40o.

Purtătorul de cuvânt al autorităților a declarat că barbatul a început să alerge în urma trenului, care în acel moment rula cu viteză redusă, însă nu a reușit să-l prindă. În curând trenul a accelerat și a dispărut în zare, însă bărbatul a continuat să alerge, pentru a evita să moară de hipotermie.

Din fericire pentru el, după 7 kilometri a ajuns într-o stație, unde a primit primul ajutor.

Putătorul de cuvânt a mai adăugat că bărbatul a supraviețuit pentru că a avut „noroc pur”, în mod normal stația respectivă de tren funcționând fără personal, care se afla întâmplător acolo în momentul în care bărbatul a ajuns în stație.