Curtezana

De: Mioara Tronaru / 13.07.2009, 00:00
Curtezana
În Parisul începutului de secol XX, Léa de Lonval îşi încheia o carieră plină de succes de curtezană începînd o relaţie cu fiul unei vechi “colege” şi rivale, tînărul Fred Peloux, alintat Chéri.

Vreme de şase ani, junele a învăţat multe de la încă frumoasa Léa, aşa că Madame Peloux, grijulia sa mamă, simte că a sosit vremea să se gîndească serios la viitorul lui Chéri şi, bineînţeles, al său. Trebuie neapărat ca dragul de Chéri să se căsătorească cu tînăra Edmée, fiica unică a bogatei Marie-Laure.

Pe măsură ce momentul fatidic se apropie, Léa şi Chéri îşi dau seama că sînt mai legaţi unul de altul decît ar vrea să recunoască. Scenarist oscarizat pentru ”Dangerous Liaisons” (1988), Christopher Hampton s-a reîntîlnit cu Stephen Frears în acest proiect la care ţinea foarte mult. Cea de-a treia piesă a “legăturilor”, Michelle Pfeiffer, s-a ivit firesc în minţile primilor doi.

Filmările, ca întotdeauna pe platourile “dirijate” de Stephen Frears, au fost infernale. “Am avut foarte puţin timp să-mi învăţ replicile şi să mă acomodez cu personajul şi apoi, în ultima clipă, chiar în timpul turnărilor, replicile îmi erau modificate!”, povesteşte amuzată Michelle Pfeiffer.

Premiera: 17 iulie
TO: Chéri. Producţie Marea Britanie-Germania, 2009. R: Stephen Frears.
Cu: Michelle Pfeiffer, Kathy Bates, Rupert Friend, Felicity Jones, Frances Tomelty, Anita Pallenberg.
Distribuit de MediaPro Distribution