Cutremur cu magnitudinea de 8,2 în Chile. Cinci persoane și-au pierdut viața

De: Marian Andrei / 02.04.2014, 10:30
Un cutremur cu magnitudine de 8,2 a zguduit aseară nordul Chile, determinând Serviciul Național pentru Situații de Urgență să ordone evacuarea coastelor de nord ale țării din cauza unui risc de tsunami. Autoritățile au emis alertă de tsunami în Chile, Ecuador, Peru și Honduras.

Cel puțin cinci persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudinea de 8,2 grade produs marți seară în nordul Chile, a anunțat ministrul chilian de Interne, Rodrigo Peñalillo.

„Anunț cu tristețe moartea a cinci persoane, patru bărbați și o femeie, la Iquique și Alto Hospicio, victime ale unei crize cardiace sau zdrobite sub dărâmături”, a declarat ministrul.

La rândul său, președintele chilian Michelle Bachelet a decretat stare de catastrofă naturală în regiunile Arica și Tarapacan (în apropiere de frontiera cu Peru), cele mai afectate de seism.

 

Cutremurul s-a produs la ora locală 20.46 (miercuri, 02.46 ora României), la aproximativ 89 de kilometri sud-vest de Cuya, la o adâncime de 46,4 kilometri, potrivit Centrului seismologic național al Universității din Chile.

Biroul național chilian pentru Situații de Urgență (ONEMI) a cerut evacuarea preventivă a coastelor țării, unde, pentru moment, nu sunt înregistate victime sau pagube.

Honduras, care se teme de consecințele cutremurului, a declanșat alerta de tsunami, au anunțat autoritățile. La rândul lor, serviciile naționale din Ecuador și Peru au anunțat că au emis alerte de tsunami.