Cutremur de 4,7 grade în Vrancea, simțit și la București

Apropo.ro / 23.01.2014, 09:50
Cutremur de 4,7 grade în Vrancea, simțit și la București
Un cutremur cu magnitudinea de 4,7grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 8.15, în zona Vrancea, seismul fiind simțit și la București.

Directorul științific al Institutului pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că, seismul din zona Vrancea, după ultimele evaluări, a avut magnitudinea de 4,7 grade și s-a produs la o adândime de 127 de kilometri, acesta fiind un cutremur care nu ridică probleme.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Mircea Radulian a precizat că, atunci când se produce un cutremur, mai întâi sunt transmiși parametrii evaluați de calculator, care poate da erori, iar apoi datele sunt revizuite de seismologi, acestea fiind cele exacte.

Radulian a precizat că seismul care s-a produs joi, la ora 8.15, în zona Vrancea a avut 4,7 grade, magnitudinea de 4,8 grade fiind cea inițială, transmisă de calculator.

Directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului a spus că acest seism este unul de magnitudine moderată, care nu ridică probleme și nu produce pagube materiale.