Cutremur de 6.9 grade pe scara Richter in Mexic

De: Marian Andrei / 04.08.2009, 11:00
Cutremur de 6.9 grade pe scara Richter in Mexic
Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter s-a produs ieri in Golful California, in largul coastelor mexicane

Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter s-a produs ieri in Golful California, in largul coastelor mexicane.

Cutremurul a avut loc la ora locala 12:59 p.m. (17:59 GMT) si a avut epicentrul la o adancime situata intre 14 si 15 km, la 79 kilometri nord-est de localitatea Santa Isabel din provincia Baja California din Mexic si la 533 de kilometri sud-est de orasul mexican Tijuana, aflat aproape de granita cu Statele Unite. Oficiali mexicani au declarat ca seismul s-a produs sub Golful Californiei, la jumatatea distantei dintre Penisnsula California si continent.

Cutremurul a fost resimtit si in San Diego, in statul american California, unde un imobil cu birouri din centrul orasului a fost evacuat, potrivit ziarelor locale.

Deocamdata nu exista informatii privind victime sau pagube provocate de cutremur.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a precizat ca nu exista motive de ingrijorare privind producerea unui val seismic.

Iata si o harta cu repartizarea geografica a celor 69 de cutremure cu magnitudinea de peste 6 grade Richter produse anul acesta.