Cutremur de 8,7 în Indonezia! Alertă de tsunami pentru 28 de țări

Apropo.ro / 11.04.2012, 12:20
Cutremur de 8,7 în Indonezia! Alertă de tsunami pentru 28 de țări
Un cutremur puternic a avut loc astăzi, în Indonezia, de 8,7 grade pe scara Richter, care a fost urmat de o alertă de tsunami pentru 28 de țări.

Indonezia a fost lovită astăzi, 11 aprilie 2012, de un cutrremur cu magnitudinea de 8,7 grade pe scara Richter. Specialiștii au emis și o alertă de tsunami valabilă pentru 28 de țări.

Seismul s-a produs în largul coastei occidentale a insulei indoneziene Sumatra, fiind emisă o alertă de tsunami în Oceanul Indian, au anunțat agențiile de geofizică indoneziană și americană.

Seismul s-a produs la ora 8.38 GMT (11.38, ora României), la o adâncime de 33 de kilometri și la circa 430 de kilometri sud-vest de Banda Aceh, capitala provinciei Aceh din insula Sumatra, a precizat Institutul american de Geofizică (USGS).

Conform Pacific Tsunami Warning Center, 28 de țări sunt în alertă din cauza posibilității producerii unui tsunami: Indonesia, India, Sri Lanka, Australia, Myanmar, Thailanda, Insulele Maldive, Marea Britanie, Malaezia, Mauritius, Reunion, Seychelles, Pakistan, Somalia, Oman, Madagascar, Iran, Emiratele Arabe Unite, Yemen, Insulele Comore, Bangladesh, Tanzania, Mozambic, Kenya, Insulele Crozet, Insulele Kerguelen, Africa de Sud, Singapore.

Citește mai multe detalii despre seismul din Indonezia, pe Mediafax.ro