Cutremur în Pakistan: 173 de morți și sute de răniți, bilanț provizoriu

Redacția / 25.09.2013, 09:50
Cutremur în Pakistan: 173 de morți și sute de răniți, bilanț provizoriu
Un bilanț provizoriu în urma cutremurului din Pakistan, de marți, arată că sunt cel puțin 173 de morți și sute de răniți. În urma seismului a apărut o nouă insulă.

Cutremurul cu magnitudinea 7,7, care a avut loc în apropiere de orașul Awaran, în provincia Balucistan (sud-vest), a distrus numeroase case și a fost resimțit în întreaga Asie de Sud, mai cu seamă în țările vecine India și Iran.

Pe vremea.apropo.ro găsești vremea pe 15 zile

Directorul Agenției pentru gestionarea situațiilor de urgență din provincie Abdul Latif Kakar a declarat pentru AFP că bilanțul a crescut în cursul nopții de marți spre miercuri de la 46 la 173 de morți. Peste 300 de persoane au fost rănite.

Un oficial de rang înalt din provincie, Abdul Rasheed Baluch, a confirmat numărul victimelor, afirmând că se așteaptă la creșterea bilanțului, după sosirea salvatorilor în zona sinistrată.

insula cutremur

Aproximativ 90% dintre casele din district au fost distruse. Aproape toate casele făcute din (cărămidă uscată de) pământ s-au prăbușit„, a declarat el pentru AFP.

O noua insulă a apărut în Marea Arabiei, în urma cutremurului cu magnitudinea 7,7 produs marți în sud-vestul Pakistanului, au anunțat autoritățile provinciei Balucistan.
 
Insula are o înălțime cuprinsă intre 6 și 12 metri și o lungime de aproximativ 30 de metri, potrivit Mediafax.

Citește mai multe detalii despre cutremurul din Pakistan, pe Mediafax.ro